Meny

Endelig kom VM-medaljen for Jansrud

Kjetil Jansrud på vei mot beste tid i kombinasjonsutforen i VM søndag. Han endte på sølvplass. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud tok sølv i superkombinasjonen i alpin-VM søndag. Han ledet etter utfordelen og endte 0,19 sekund bak slalåmfenomenet Marcel Hirscher.

Hirscher var på 30.-plass etter utfordelen, 3,16 sekund bak Jansrud. Han startet først av alle i slalåm og noterte en sammenlagttid ingen greide å tukte.

Jansrud kom nærmest, men det holdt bare til sølv. Det var Vinstra-alpinistens første VM-medalje i karrieren. Tidligere i mesterskapet var han blant de største favorittene i fartsdisiplinene, men skuffet med fjerdeplass i super-G og 15.-plass i utfor.

– Deilig med medalje. Jeg følte meg som en outsider i dag, så dette smakte godt. Jeg har aldri vært så nær Hirscher noen gang, og det ble spennende. Om det ikke er en revansj, har jeg i alle fall fått med meg en medalje, sa Jansrud til NRK.

Les også: Sjokkfall i kombinasjonsutforen

– Jeg feirer ikke VM-sølv, men det skal trenerne få lov til å gjøre. Feiringen sender jeg oppover i systemet, la han til.

Ted Ligety fra USA endte på bronseplassen, tre tideler bak Hirscher. Han kjørte seg opp fra 29.-plass med nest beste slalåmtid.

Jansrud hadde 17. beste slalåmtid og brukte 3,35 sekunder mer enn Hirscher på å ta seg gjennom løypa. Han tapte jevnt og trutt til østerrikeren gjennom hele løypa, og i mål kom han akkurat for sent til å ta gullet.

Aleksander Aamodt Kilde endte på 8.-plass i superkombinasjonen.

Les også: Fornøyd, men samtidig litt sur Svindal


Populært