Meny

Målløst i Merseyside-derbyet

Steven Naismith (t.h.) og Jordan Henderson (i midten) i heftig diskusjon. Foto: Phil Noble (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bølget frem og tilbake mellom byrivalene Everton og Liverpool, men til tross for store sjanser klarte ingen av dem å score. Dermed endte det 0-0.

Både tenåringen Jordon Ibe og Steven Gerrard, som spilte sitt sannsynligvis siste Merseyside-derby, var nær ved å score for bortelaget, mens Evertons Séamus Coleman tvang frem en strålende redning fra Simon Mignolet like før slutt.

Ibes kanon i stolpen var kveldens høydepunkt, men den unge angriperen klarte ikke å bli helten i sitt første derby.

– Ibe var fantastisk. og det var først i går han fant ut at han skulle spille. Han var banens beste. Han har en stor fremtid foran seg, sa Gerrard til Skysports etter kampen.

Les også: Chelsea økte forspranget

– Ingen gnist

Kampen var den tredje på rad som endte uavgjort på Goodison Park mellom de to Liverpool-klubbene.

– Lagene demmet opp for hverandre. Vi prøvde å finne en gnist, men klarte det aldri, og det var begge lags forsvar som dominerte, sa Gerrard.

Det var som vanlig et derby med høy temperatur, men uten at det kokte over. At Gerrard spilte på byrival Evertons hjemmebane for siste gang satte en ekstra spiss på oppgjøret.

– Jeg elsker å spille her. Goodison Park er et fantastisk stadion, og jeg har mange flotte minner herfra. Jeg kommer til å savne Merseyside-derbyene, men kanskje det blir ett til i europaligaen, sa han.

Les også: Milner berget ett poeng mot Hull

Kjemper om mesterligaspill

For Liverpool stoppet seiersrekken i serien på tre, men laget har fortsatt kontakt med lagene foran i kampen om en plass i neste års mesterliga.

Laget er fire poeng bak Manchester United på fjerdeplass, men United kan rykke ytterligere fra med seier mot West Ham søndag.

Everton har hatt en svært skuffende sesong og ligger litt i ingenmannsland. Det er syv poeng ned til nedrykksplass, og veien opp til spill i Europa er svært lang.

Les også: Kane helten i hektisk London-derby

Likevel ser kaptein Phil Jagielka positivt på tiden fremover.

– Vi har tettet igjen bak, og det er et godt utgangspunkt, sier han.
Populært