Meny

Trenerlegenden Udo Lattek død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Udo Lattek, tidligere fotballtrener for Bayern München og flere andre storklubber, er død. Han ble 80 år gammel.

Som trener ble Lattek tysk seriemester hele åtte ganger. Ingen tysk trener i historien har kopiert det. Til sammen vant han 15 titler som klubbtrener fra 1965 til han pensjonerte seg i 2000.

I 1974 førte han Bayern München til seier i serievinnercupen. Fem år senere, i 1979, førte han Borussia Mönchengladbach til seier i UEFA-cupen, og i 1982 var han trener for Barcelona da klubben vant cupvinnercupen.

Lattek er ved siden av Giovanni Trapattoni den eneste som har vunnet alle de tre europacupturneringene, og han er den eneste som gjorde det med tre ulike klubber.

– Han var ikke bare den mest suksessrike trener i Bundesligas historie, han oppnådde legendestatus mens han fortsatt levde. Vi vil savne ham, sa president Wolfgang Niersbach i Tysklands fotballforbund i en uttalelse.

Anbefalt av keiseren

Lattek ble i 1970 ansatt som Bayern München-trener på anbefaling av lagets stjernespiller Franz Beckenbauer, som kjente ham fra hans assistentrolle på landslaget. Bayern etablerte seg straks som Tysklands beste klubb og etter hvert Europas beste.

– Den store Udo Lattek er død. Hvil i fred, min venn, meldte Beckenbauer onsdag på Twitter.

– Nyheten om Udo Latteks død beveger oss dypt. Vi har mistet en av Bayern Münchens store menn, og jeg har mistet en personlig mentor og venn, sa klubbens formann Karl-Heinz Rummenigge.

– Gjør himmelen bedre

FIFA-president Sepp Blatter var også i en lang rekke av fotballpersonligheter som stilte seg i kondolansekøen på sosiale medier.

– Vi har mistet en trenerlegende, meldte han på Twitter.

– Om det spilles fotball i himmelen vil laget deres bli bedre heretter, meldte Schalke-forsvarer Benedikt Höwedes, en av Tysklands verdensmestere fra i fjor.

I løpet av karrierentrente Lattek også klubbene Schalke og Borussia Dortmund, og han var også teknisk direktør for Köln i en periode.

I de siste årene bodde han ved et behandlingshjem ettersom han var plaget av Parkinsons sykdom.
Populært