Meny

Fire strake for Bjørgen

NORSK PALL: Marit Bjørgen vant onsdagens 5km klassisk i den 4. etappen i Tour de Ski i Toblach i Italia. Therese Johaug kom på 2. plass og Heidi Weng på 3. plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen fortsatte på vinnersporet i Tour de Ski onsdag. Hun tok en klar seier på 5-kilometeren i klassisk stil foran Therese Johaug.

– Jeg er virkelig i veldig bra form akkurat nå, og ting går veldig lett for meg, sa Bjørgen til NRK etter sin fjerde strake seier i Touren. Hun gikk opp i teten vel halvveis etter at Justyna Kowalczyk hadde tatt teten tidlig i løpet.

Bjørgen har en kjempestor ledelse før torsdagens jaktstart, der hun går ut over halvannet minutt foran Heidi Weng som ligger på annenplass.

– Slik det ser ut nå, må alle vi som ligger best an gå litt alene på jaktstarten torsdag, og det er en fordel for meg, mente Bjørgen.

Den svenske løperen Emma Wikén tok en overraskende fjerdeplass og var like bak Therese Johaug og Heidi Weng i mål.

Bjørgen sikret en ny knockoutseier. Hun slo Johaug med 10,8 sekunder og var 13,1 sekunder foran Weng.

– Starten min er litt tung for tiden, men jeg kom veldig bra på slutten og skulle gjerne ha gått en runde til. Jeg ble ikke stiv på denne 5-kilometeren, men koste meg, sa Heidi Weng.

– Jeg gikk bra teknisk og er fornøyd med det. Det var et bra skirenn, sa Therese Johaug etter onsdagens fjerde Tour de Ski-etappe.

Hun slo Weng for første gang på en enkeltetappe i Tour de Ski denne sesongen, men hun innser at det er i ferd med å bli helt umulig å slå Bjørgen i sammendraget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus