Meny

Sundby overtok favorittstempelet

FAVORITT: Martin Jonsrud Sundby kom på 3. plass i onsdagens 10km klassisk i den 4. etappen i Tour de Ski i Toblach i Italia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby viser stigende form og er tilbake som favoritt til å vinne Tour de Ski på nytt etter 3.-plassen på 10-kilometeren i klassisk i Toblach onsdag.

Petter Northug ble nummer sju og leder fortsatt i sammendraget med 1,5 sekunder på Sundby. Ikke langt bak følger russeren Jevgenij Belov (6,4 sekunder) og Sveriges Calle Halfvarsson (13,6).

Med tanke på hvor god Sundby er i den siste bakken, virker han unektelig i stand til å forsvare fjorårsseieren i Touren.

– Jeg tror vi er fire mann foran der som må dele det favorittstempelet. Men i og med at jeg vant i fjor og er på stigende formkurve, så er jeg i hvert fall en av største favorittene, sa Sundby under den internasjonale pressekonferansen.

Røa-løperen er flink til å snakke og behersker diplomatspråket til det ytterste.

Les også: Northug tviholder på ledelsen

Bikkjeslagsmål

30-åringen forventer et gedigent bikkjeslagsmål i torsdagens 25 kilometer jaktstart i fri teknikk. Den snøfattige vinteren gjør at den opprinnelig traseen på 35 kilometer fra Cortina til Toblach, er erstattet med en rundløype på fem kilometer i Toblach som skal gås fem ganger. Det langt fra utenkelig at Sundby kommer til å dra store deler av lasset i jaktstarten.

– Det er vanskelig å si hvordan det vil utvikle seg. Så vidt jeg skjønner er vi fire mann som går ut relativt likt, og jeg kan bare forestille meg at vi fire vil tjene på å holde de andre på så god avstand som mulig.

– Blir du den som drar mest?

– Den som er sterkest kommer til å dra mest, og så får vi se hvem det er. Jeg er i hvert fall innstilt på å gjøre en jobb om det kreves. Alene har jeg ingen sjanse til å holde unna kobbelet som kommer bakfra. Vi er helt avhengig av en god dynamikk i gruppa, og dette tror jeg kommer til å gå veldig bra.

Les også: Northug antyder at han vil samarbeide med Sundby

Prat

– I hvor stor grad kommer du og Petter til å snakke om løpet på forhånd?

– Dette sier seg selv. Det er ikke så mye å prate om. Som sagt er begge innforstått med at vi ønsker å vinne Tour de Ski, og skal vi vinne Tour de Ski må vi holde unna for dem som kommer bak. Vi er begge tjent med å holde eksempelvis Dario Cologna bak oss.

Northug følte seg sliten onsdag, men skjerpet seg mot slutten og sikret 7.-plassen.

– Jeg prøvde å åpne kontrollert på førsterunden, og så skjønte jeg ved passering at jeg måtte gire opp litt. Følelsen var at 50 mann var før meg, så jeg er overrasket over at jeg ikke er lenger ned, sa Northug.

Han så for seg følgende scenario i det som kommer til å bli en svært spennende jaktstart.

– Jeg tipper at jeg kan være med litt mot slutten, men fram til da må jeg bare forsøke å holde med dem som har vært sterkest i år.

NB: Alexej Poltoranin vant den 4. etappen i Toblach. Han gikk uten festesmurning, og dermed ble han den første i historien til å vinne et verdenscuprenn i klassisk på skøyteski uten smurning.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus