Meny

Liverpool og United på shopping?

OVERGANGER: Liverpool og Manchester United er forventet å gjøre noe, usikkert hva, under januar-overgangsvinduet. (Foto: EPA/PETER POWELL / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vanskelige januarvinduet åpner lørdag. Liverpool og Manchester United spås å stå fremst i køen.

Ryktemølla om en rekke stjerneoverganger har rullet lenge. Kommer Edinson Cavani til Arsenal? Kan United lokke til seg Kevin Strootman? Hvem blir Liverpools nye spiss? Spørsmålene er mange.

Full runde i Premier League. Følg alle kampene direkte i ABC Nyheters livesenter

Fotballekspert Petter Veland tror ikke på et spektakulært overgangsvindu midt i sesongen.

– Januar er som regel stille og rolig sammenlignet med sommervinduet. Klubbene har en høyere terskel for å la spillere gå, sier Veland til NTB.

C More-kommentatoren legger til at det alltid vil være lag som må og bør benytte seg av muligheten januarvinduet gir.

– I England er det en kjent sak at Liverpool og Manchester United har posisjoner som bør fylles opp. For Liverpool gjelder det å få inn noen offensive forsterkninger, mens United må styrke seg defensivt, sier han.

Følg Stoke - Manchester United direkte fra klokka 13.45

– Foreløpig er det bare vage rykter om Liverpools spissjakt, og per i dag er det ingen favoritter. United vil nok sikkert hente en midtstopper, og kanskje blir det João Miranda fra Atlético Madrid? I sommer var det helt uaktuelt for Atlético å selge, men situasjonen har endret seg litt. Denne sesongen har han slitt med skader, og José Giménez har levert stabilt.

Venter på Sturridge?

TV 2-kommentator Kasper Wikestad følger Premier League tett. Han er klar på at Manchester United er nødt til å øke bredden defensivt. Hittil har manager Louis van Gaal fått mye hodebry av skademarerittet som har herjet klubben.

– United trenger forsterkninger i forsvarsrekka. Det er det ingen tvil om. Nå er kanskje ikke van Gaal helt typen til å gå etter stoppere, men vi får se hva de ender opp med, sier Wikestad til NTB.

Han er spent på hva Liverpool kommer til å foreta seg. Rødtrøyene har slitt med å score mål etter salget av Luis Suárez og i Daniel Sturridges skadefravær. Spissduoen Rickie Lambert og Mario Balotelli ble hentet i sommer, men har ikke slått til.

Følg Liverpool - Leicester direkte fra klokka 16.00

– Raheem Sterling har fungert bra i midten den siste tiden. Liverpool kan nok tenke seg en type på topp som er like bevegelig som ham. Spørsmålet er om de vil handle eller fortsette å bruke Sterling i påvente av å få Sturridge tilbake, sier Wikestad.

Wenger på stopperjakt

Arsenal er også et lag Wikestad mener må gjøre grep i januar. Arsène Wenger har signalisert at han er på utkikk etter en midtstopper.

– De trenger i hvert fall en stopper i verdensklasse. For et lag som vil kjempe om topp fire, holder det heller ikke med (Mathieu) Flamini og (Mikel) Arteta som sine defensive midtbanespillere.

Følg Southampton - Arsenal direkte fra klokka 16.00

Wikestad omtaler serieleder Chelsea som et «komplett lag». Han tror derimot at serietoer Manchester City kommer til å hente en spiss.

– Sergio Agüero er skadeutsatt. En spiller i backup vil de nok ønske seg.

Følg Manchester City - Sunderland direkte fra klokka 16

Overgangsmarkedet stenger 2. februar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus