Ødegaard kan glemme Barcelona med det første

SANKSJONER: Barcelona må greie seg med de stjernene de har gjennom 2015. (Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO / NTB Scanpix)
SANKSJONER: Barcelona må greie seg med de stjernene de har gjennom 2015. (Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO / NTB Scanpix)

Barcelona fikk sin anke avslått også i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Fotballklubben får dermed ikke hente nye spillere i de neste to overgangsvinduene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barca er blant storklubbene som har hatt Martin Ødegaard (16) på ønskelisten, men nå må spanjolene vente minst et år på å kunne slå kloa i Strømsgodsets juvel. Det norske stortalentet var på besøk i Barcelona tidligere i måneden.

Flere spanske medier, deriblant den lokale sportsavisen AS, gjenga tirsdag dommen fra CAS, der Barcelonas annen anke blir avvist. Klubben ble i april straffet for å ha brutt reglene for kjøp av mindreårige fotballspillere.

Det betyr at kjøpsnekten blir opprettholdt, og Barcelona får verken hente spanske eller utenlandske spillere før tidligst i januar 2016. Klubben kan fortsatt selge spillere.

Les også: Barca-sjefen: – Ødegaard bestemmer over sin egen framtid

Seks forsterkninger

Både CAS og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har valgt å opprettholde hele straffen som ble bestemt av FIFA allerede i april. Det betyr at Barcelona også må betale 3,4 millioner kroner (450.000 sveitserfranc) i bot.

Barcelona anket først dommen inn for FIFAs klageorgan.

I sommer kunne storklubben hente spillere mens ankebehandlingen pågikk. Da ble både Luis Suárez, Ivan Rakitic, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen, Marc-André Ter Stegen og Claudio Bravo kjøpt.

Les også: Ødegaard nummer to på Gazzetta-liste

Regelbrudd

Straffen kommer etter regelbrudd tilknyttet ti utenlandske spillere under 18 år i perioden 2009 til 2013. FIFAs regelverk forteller at spillere kan flyttes internasjonalt først når de er over 18 år, men unntak av tre begrensede omstendigheter som først må vurderes av et av forbundets underutvalg.

– CAS-panelet legger særlig vekt på at Barcelona har brutt reglene når det gjelder å beskytte mindreårige og registreringen av disse til fotballakademier. Som en følge av dette, er FIFAs avgjørelse opprettholdt til det fulle, skriver Idrettens voldgiftsrett.

Spanias fotballforbund ble ilagt en bot på nesten 4 millioner kroner som følge av Barcelonas overtramp.

Les også: Ødegaard på Manchestser-besøk

Personvernpolicy