Mourinho: – Kampanje mot Chelsea

Mourinho: – Kampanje mot Chelsea
Mourinho: – Kampanje mot Chelsea

En rasende José Mourinho beskyldte TV-eksperter, pressen og motstandernes trenere for å vende dommerne mot klubben etter 1-1-kampen mot Southampton søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen som fikk portugiseren til å tenne på alle plugger skjedde etter 54 minutter. Midtbanegeneral Cesc Fàbregas gikk i bakken innenfor 16-meteren etter å ha blitt felt av Matt Targett, men i stedet for å dømme straffe, valgte dommer Anthony Taylor å gi Fàbregas gult kort for filming.

TV-bildene viste at spanjolen ble hektet, så han hadde all mulig grunn til å være misfornøyd.

– En skandale, sa Mourinho like etter at kampen var over.

Les også: Saints stoppet seiersvante Chelsea

I et intervju med Sky Sports gikk han enda lenger. Da beskyldte manageren «alle» for å drive en kampanje mot klubben for å påvirke dommerne.

– Det er en klar kampanje. TV-eksperter, kommentatorer, trenere fra andre lag reagerer på en måte med Chelsea som de ikke gjør når det gjelder andre lag, sa Mourinho.

Saken fortsetter under videovinduet

Beskyldninger

Spesielt West Ham-manager Sam Allardyce fikk kritikk av Mourinho.

– Ut av ingenting begynner Allardyce å snakke om at Chelsea-spillere filmer, og i en annen kamp er det en annen trener. Vi er høflige. Når en kamp er over, er det ingen problemer, ingen krangler, ingen som skriker til dommerne, men realiteten er at det finnes straffer og soleklare straffer. Dette var soleklar straffe, sa han.

Det var i kampen mot West Ham 2. juledag at Chelseas Branislav Ivanovic og Gary Cahill ble beskyldt for å falle lett i straffefeltet.

– Kan du skjønne hvorfor en trener sier at Chelsea-spillere filmer etter en kamp? I kamp etter kamp sier de det samme, og så er det motstanderen som får straffene som avgjør kampene.

Topper

Mourinho bekreftet at han skulle ta seg en prat med dommer Taylor i garderoben.

– Jeg skal ønske ham godt nytt år og si han kommer til å skamme seg når han ser TV-bildene. En slik avgjørelse ville ført til skandale utenfor England, men i dette landet, og det er OK, sier man at det var en stor feil som var avgjørende for resultatet, sa han.

Chelsea beholdt forspranget på tre poeng til Manchester City etter at den regjerende seriemesteren kastet bort en tomålsledelse i møtet med dumpekandidat Burnley på hjemmebane.

Manchester United er nummer tre, ti poeng bak Chelsea.

Les også: VG: Ødegaard på Manchester-besøk

Personvernpolicy