To kjappe mål ga Arsenal seieren

Danny Welbeck ble matchvinner da Arsenal slo West Ham 2-1 søndag. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Arsenal hadde kniven på strupen før søndagens bortekamp mot West Ham. To mål på tre minutter ga laget 2-1-seier og tre ekstremt viktige poeng.

Santi Cazorla og Danny Welbeck ble Arsenals helter da Arsène Wengers menn tok en svært viktig borteseier mot byrivalen i kampen om en plass i neste års mesterliga.

Med søndagens trepoenger ligger Arsenal à poeng med Southampton på 4.-plass, men med dårligere målforskjell.

Dermed ligger Arsenal svært godt an for å igjen kvalifisere seg for Europas beste selskap neste sesong.

Protesterte kraftig

Arsenals mål kom i kampens 41. og 44. minutt. Først ga Cazorla Arsenal ledelsen på straffe etter at han selv ble felt. West Hams Winston Reid reagerte voldsomt, men reprisen viste at han løftet beinet og hektet Cazorla, så straffen var klar.

Tre minutter senere fikk Welbeck et perfekt innlegg fra Alex Oxlade-Chamberlain, og han hadde ingen problemer med å skli ballen i mål fra kloss hold.

Dermed gikk Arsenal til pause med en litt heldig 2-0-ledelsen. West Ham fikk blant annet et vidundermål av Alex Song annullert for offside.

Skapte mange sjanser

I annen omgang gikk West Ham for en tidlig scoring, og etter ni minutter tente Cheikhou Kouyaté hjemmelagets håp med en heading. James Tomkins la inn fra høyre, og i midten raget Kouyaté høyest.

I minuttene etter reduseringen presset West Ham på, men Arsenal red av stormen.

Utover i annen omgang skapte Arsenal flere sjanser på kontringer, men verken Welbeck, Cazorla eller Alexis Sánchez klarte å få ballen i mål.

På overtid kastet hjemmelaget alt fremover, men mål ble det ikke.

Dermed tok Arsenal sin åttende strake seier mot West Ham, og gikk i tillegg forbi dem på tabellen.