Avlyst i Oberstdorf

Vanskelige værforhold skapte problemer for hoppukearrangøren i Oberstdorf søndag. Foto: Michael Dalder (Reuters)
Vanskelige værforhold skapte problemer for hoppukearrangøren i Oberstdorf søndag. Foto: Michael Dalder (Reuters)

Det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken ble søndag kveld avbrutt og utsatt til mandag på grunn av snøvær og kraftig vind som gjorde det uforsvarlig å hoppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken ikke har kunnet gjennomføres. Det ble besluttet at man gjør et nytt forsøk på å avvikle rennet mandag kveld, med start 17.30.

Alternativet var å avvikle et ekstra renn i Garmisch-Partenkirchen en av dagene før det tradisjonelle nyttårshopprennet.

Arrangøren i Oberstdorf utsatte rennstart en rekke ganger i håp om bedre forhold, og satte også i gang rennet tre ganger. Kvart over syv søndag kveld, to timer og tre kvarter etter oppsatt rennstart, hadde 11 av de 50 startende vært utfor. Da besluttet juryen å avlyse.

Les også: Hilde vant i Sveits

Start og stopp

Halvannen time forsinket ble rennet omsider satt i gang klokka 18.00, men etter bare en hopper ble det avbrutt og utsatt nok en halvtime. Etter fem nye hoppere ble rennet avbrutt igjen og utsatt til 19.00. Ytterligere fem hoppere slapp utfor før det var over. Anders Jacobsen var eneste nordmann som fikk hoppe. Han landet på 127,5 meter og var på femteplass da rennet ble avlyst.

For de øvrige nordmennene ble det bare venting og nytteløs oppvarming.

Arrangøren gjorde nemlig en rekke endringer i programmet for hopperne og de anslagsvis 20.000 tilskuerne.

Mange utsettelser

Først ble prøveomgangen avlyst på grunn av de vanskelige værforholdene. Så ble start for selve rennet utsatt først til 16.40, så til 17.00, deretter til 17.15, 17.30 og sist til 18.00, da første deltaker ble sendt utfor.

– Jeg har allerede varmet opp tre ganger. Det er ganske vanskelig å holde konsentrasjonen og tenningen i denne uvissheten, sa østerrikske Stefan Kraft oppgitt.

Rennet er det første i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuken. Seks norske hoppere var kvalifisert.

Personvernpolicy