Saints stoppet Chelsea

Bilder: TV 2

Southampton fikk det tøft hjemme mot Chelsea, men red av stormen i søndagens Premier League-kamp. Serielederen måtte nøye seg med 1-1.

Etter tre strake seirer ble det dermed stopp for José Mourinhos elever på Englands sørkyst. Mye takket være en forsvarsblunder som forærte Saints ledelsen etter 16 minutter.

John Terry bommet nemlig da han forsøkte å sette Sadio Mané offside. Senegaleseren ble spilt gjennom av Dusan Tadic og kunne løfte 1-0 over hodet på Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

En sur start, men resten av kampen handlet det aller meste om Chelsea. Den fortjente utligningen kom rett før pause og var av det vakre slaget:

Cesc Fàbregas viste frem pasningsfoten og løftet Eden Hazard gjennom på kanten. Belgieren svarte med å dra av to Southampton-forsvarer og sende utligningen inn i langhjørnet.

Den målgivende pasningen var for øvrig Fàbregas' 13. for sesongen. Ingen PL-spiller har tidligere klart det på kun 18 kamper.

Hardt presset

Etter hvilen slo Chelsea leir i og rundt vertenes 16-meter. Southampton måtte klare seg uten backparet Nathaniel Clyne og Ryan Bertrand, og det kunne fort gitt mer trøbbel.

54 minutter var spilt da 19-åringen Matt Targett var på glattisen. Han felte Fàbregas i egen 16-meter, men det så ikke dommer Anthony Taylor. Han valgte i stedet å gi spanjolen gult kort for å forsøke å filme seg til straffespark.

Flere Chelsea-muligheter skulle det blir, men de kom ikke ofte skikkelig på skuddhold. Saints-spillerne ofret seg og fikk klarert unna det meste som kom av baller.

På tampen ble hjemmelaget redusert til ti mann. Morgan Schneiderlin plukket opp sitt annet gule kort da han stoppet en Chelsea-overgang og måtte ta en noe tidlig dusj.

Det hjalp ikke bortelaget nevneverdig. Chelsea måtte reise hjem med ett poeng og ga bort mye av forspranget til serietoer Manchester City.