Lloris stoppet United

Bilder: TV 2

Manchester United hadde enorme sjanser før pause, men fikk bare med seg 0-0 i bortemøtet med Tottenham søndag. Hugo Lloris sto igjen en glimrende kamp i Spurs-målet.

Dermed har det endt uavgjort mellom lagene på White Hart Lane tre sesonger på rad. I fjor ble det 2-2, mens det ble 1-1 året før det igjen. Søndag uteble scoringene helt, men kampen var langt unna å være kjedelig.

Resultatet betyr at United fortsatt er ubeseiret på sine ni siste seriekamper, men poengtapet står ikke i stil med rødtrøyenes håp om å melde seg på i gullkampen. Louis van Gaals mannskap ligger på tredjeplass med 36 poeng.

– Jeg føler at vi tapte to poeng i dag. Vi var fantastiske i første omgang, men klarer du ikke å score mål så vinner du heller ikke, sa van Gaal etter kampen.

At det sto 0-0 til pause, var smått utrolig. I løpet av førsteomgangens siste 20 minutter rullet United opp den ene store sjansen etter den andre.

Gjestenes første mulighet var det Radamel Falcao som sto for. Etter flotte United-kombinasjoner ble han spilt gjennom alene med Lloris, men colombianeren avsluttet svakt.

God Lloris

Ikke lenge etter var Tottenham heldig som unngikk baklengs da Juan Matas frispark fikk en stuss og smalt i stolpen. Både Falcao og Robin van Persie jaget returballen, men i siste liten ryddet vertenes Vlad Chiriches unna på strek.

Like før pause var Manchester United farlig nær igjen. Alene med Hugo Lloris tok van Persie ned ballen på fem meter, men Spurs' franske målvakt avverget med en beinparade.

Få minutter senere sto Lloris frem igjen. Denne gangen måtte han ut i full strekk da han så vidt fikk noen fingertupper på Ashley Youngs skruball.

– Det er frustrerende. Vi skapte mange sjanser før pause, men vi hadde ikke dagen foran mål, sa United-stopper Phil Jones.

Roligere

I annen omgang klarte ikke United å bombadere Spurs på samme måte. Lagene nøytraliserte hverandre mer, og sjansene kom på langt nær like hyppig.

Tottenham satte inn en liten sluttspurt, men kom ikke nærmere scoring enn Ryan Masons forsøk etter 82 minutter. Den engelske midtbanespilleren ble spilt vakkert gjennom av formsterke Harry Kane, men fra kort hold blåste han ballen over United-målet.

Spurs har variert voldsomt i prestasjonene, men er nå ubeseiret på sine fem siste kamper. London-klubben har fått heng på de andre lagene som kjemper om mesterligaspill neste sesong.

Selv om United hadde spilt kamp under 48 timer tidligere, valgte van Gaal å stille med samme ellever som startet i 3-1-seieren mot Newcastle fredag. Ifølge Opta var det første gang på 85 kamper at United stilte med uendret lag i Premier League.

Det er nye kamper for United og Tottenham 1. nyttårsdag mot henholdsvis Stoke (b) og Chelsea (h).