Eriksen-spesial reddet Tottenham

Bilder: TV 2

Tottenham tok ledelsen etter under ett minutt, men fikk det ikke enkelt i 2-1-seieren borte mot Leicester 2. juledag. Christian Eriksen avgjorde med en frisparkscoring.

Seieren var Tottenhams tredje strake i Premier League. London-laget har dermed fått heng på lagene foran seg i kampen om topp fire og mesterligaspill neste sesong.

Mot jumbolaget Leicester fikk Spurs en pangstart takket være formsterke Harry Kane. På et innlegg fra Nacer Chadli sendte 21-åringen gjestene foran etter 57 sekunder.

Da så Tottenham ut til å styre mot en grei borteseier mot et lag som knapt har plukket poeng de siste månedene. Men gradvis jobbet Leicester seg tilbake, og det var fortjent da Leonardo Ulloa utlignet fire minutter ut i andre omgang.

Stolpetreff

Vertene hadde to baller i aluminiumen fredag. Ulloa headet i stolpen like før pause, mens Riyad Mahrez skjøt et frispark i tverrliggeren etter 54 minutter.

Bedre treff skulle Christian Eriksen få. Dansken vartet opp med en ny frisparkscoring da han slo ballen over muren, via stolpen og i mål 20 minutter før slutt. Tottenham holdt på 2-1-ledelsen kampen ut.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Vi startet bra og scoret tidlig, men mistet kontrollen etter 20 minutter. Det var en åpen kamp, og Leicester spilte veldig bra, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Etter Boxing Day-runden ligger Spurs to poeng bak Southampton på fjerdeplass.

Leicester har kun tatt to poeng på sine 13 siste seriekamper. Klubben ligger helt sist på tabellen med sine ti poeng. Det skiller seks poeng opp til Hull på sikker plass.

Knuste Palace

For Everton ble det en sur 2. juledag. For hjemme på Goodison Park ble det 0-1-tap for Stoke, der et straffemål av Bojan Krkic skilte lagene. Liverpool-laget ligger dermed helt nede på en svak 12.-plass etter 18 kamper.

Etter en vond tapsrekke har Southampton slått tilbake med stil. Fredag tok sørkystlaget sin annen strake seier da Crystal Palace ble slått 3-1 i London. Sadio Mané, Ryan Bertrand og Toby Alderweireld gjorde målene for gjestene.

Brede Hangeland så sitt lag bli utklasset fra Palace-benken.

Også Hull fikk en opptur med 3-1-seieren borte mot Sunderland. Det var klubbens første seier på tolv ligakamper. Den svært viktige bortetriumfen kom etter en snuoperasjon. Adam Johnson tok Sunderland i ledelsen etter bare ett minutt.

Gylfi Sigurdsson ordnet 1-0-seier for Swansea hjemme mot Aston Villa. Det var walisernes annen strake seier, som ligger på en sterk åttendeplass med 28 poeng.