Ingen gavepakker fra Chelsea

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2

John Terry og Diego Costa sørget for at Chelsea stormer videre på tabelltoppen. Full fortjent vant Chelsea 2-0 mot West Ham hjemme på Stamford Bridge 2. juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi hadde kontroll i førsteomgangen. Igjen spilte vi flott fotball, men det var mål nummer to som ble så viktig for oss. Jeg er fornøyd, sa Terry til Sky Sports.

– Vi spiller bra om dagen. Presset er lagene bak oss. De må vinne nå, fortsatte stopperkjempen.

Særlig i førsteomgangen kjørte vertene over London-rivalene. Oscar burde gitt Chelsea ledelsen allerede etter fem minutter, men skjøt over. Gary Cahill var også nær etter 20 minutter, men «Hammers»-keeper Adrian avverget.

Les også: Sterling sikret viktig Liverpool-seier

Mistet ballen

Hjemmelagets press ga uttelling da John Terry styrte inn 1-0 etter en drøy halvtime. Diego Costa stusset en corner videre, og Chelseas stopperveteran hadde en enkel oppgave da han satte inn sitt 36. Premier League-mål.

Like etter kunne Nemanja Matic økt med venstrefoten, men Adrian fikk nok en gang hendene på ballen. West Ham hevet seg i annen omgang, men orket ikke reise seg etter at Diego Costa litt mot spillets gang doblet Chelsea-ledelsen.

Cheikhou Kouyate ga bort ballen midt i banen, Chelsea stormet i angrep. Eden Hazard fant Diego Costa, som satte inn sitt 13. seriemål, ni av dem er scoret på hjemmebane, for sesongen nede ved stolperoten.

Les også: Rooney dominerte da United vant

I stolpen

Innbytter Morgan Amalfitano var nær en sen redusering, men avslutningen fra West Ham-reserven traff stolpen.

– Vi spilte en veldig god kamp mot en veldig god motstander. Vi hadde kontrollen, men de hadde en fantastisk avslutning fra Morgan Amalfitano. Der var vi litt heldige, men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi håndterte et veldig defensivt og vanskelig lag, sa Chelsea-manager José Mourinho.

– Vi taklet det å spille mot direkte fotball og håndterte en vanskelig spiller som Andy Carroll, fortsatte portugiseren.

Suverene

Chelsea troner videre på tabelltoppen. Hjemme på Stamford Bridge har ikke de blå tapt mot West Ham siden 2002. Lagene har møttes én gang tidligere 2. juledag. West Ham vant 4-2 i 1973.

José Mourinhos mannskap er utilnærmelige hjemme. Ni av ni hjemmekamper har gitt tre poeng denne sesongen. Mourinho har åtte ganger ledet lag som har toppet tabellen julaften. Sju av dem er blitt ligamestere ...

West Ham hadde scoret i sine åtte siste bortekamper, men fikk ingen gavepakker fra Chelsea fredag.