Meny

– Lunde Pedersen har stabilisert seg i verdenstoppen

Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 2.-plass på 5000 meter lørdag. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverre Lunde Pedersen gjorde et av sine beste tekniske løp noensinne da han lørdag skøytet inn til 2.-plass på 5000 meter i verdenscupen.

Bare Jorrit Bergsma var bedre. Nederlenderen gikk inn til 6.17,59 og vant løpet, men det var en sterk prestasjon av Pedersen. Han hadde nederlandske Douwe de Vries to og et halvt sekund bak seg.

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Det satt veldig bra teknisk, og jeg gikk jevnt og avslappet, sa Pedersen til NTB.

Også landslagstrener Sondre Skarli var svært tilfreds med elevens innsats.

– Jeg er veldig fornøyd. Han var suveren teknisk, det var kanskje hans beste tekniske løp i karrieren. Nå har han stabilisert seg i verdenstoppen på 1500 og 5000 meter, sa Skarli.

Les også: Eckhoff strålte av glede etter debutseieren

1500 meter søndag

I sesongens første 1500-meterløp tok Pedersen karrierens første verdenscupseier. Søndag får han mulighet til å forsvare seieren.

– Det blir spennende. Jeg gleder meg, men det blir tøft. Det er en vanskelig distanse, men hvis alt klaffer, så kan det bli bra, sier Pedersen.

22-åringen har trent bra i sommer. Han er glad for at arbeidet nå betaler seg.

– Jeg begynte å nærme meg i fjor og trente bra i sommer. Jeg er fornøyd med at jeg får betalt for jobben jeg har gjort.

Les også: Johaug hadde marginene og tidelene med seg

Njåtun tilbake

Ida Njåtun var tilbake etter at hun sto over fredagens løp. På 1000-meteren for kvinner klarte hun en 12.-plass. Der gikk hun inn til 1.17,29 og ble klart slått av amerikanske Brittany Bowe, som vant med 1.14,81.

Håvard Holmefjord Lorentzen endte på en godkjent sjuendeplass på 1000-meteren for menn. Han fikk tiden 1.10,06, mens vinneren Nico Ihle fra Tyskland gikk i mål på 1.09,49.

Verdenscupstevnet avsluttes søndag på ovalen i Berlin.

Les også: Schmid på pallen i Lillehammer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus