Mourinho langet ut mot alt og alle

Bilder: TV 2

Angriper Papiss Cissé scoret begge målene for Newcastle da serieleder Chelsea ble slått med 2-1 på hjemmebane lørdag.

Etter tapet var Chelsea-manager José Mourinho kritisk til ballguttene og hjemmesupporternes oppførsel. Også seirende Newcastle fikk sin dose kritikk.

– Dommeren kan ikke kontrollere ting som skjer utenfor streken. Han kan ikke straffe ballguttene som forsvinner. Han kan ikke straffe publikum som holder på ballen. Og han kan ikke straffe folk som kaster en ball inn på banen, slik at det er to baller der, sa Mourinho etter nederlaget.

Portugiseren slo fast at slikt ikke skal skje på fotballens øverste nivå. Den karismatiske manageren var heller ikke helt fornøyd med kampleder Martin Atkinson.

– Han la til seks minutter, men det burde vært 20.

Selv om Newcastle stakk av med alle poengene, var ikke Mourinho spesielt imponert over måten de gjorde det på.

– Det var bare ett lag som spilte for å vinne, men vi klarte ikke score. Det andre laget trengte bare krysse midtstreken for å score. Vi var veldig uheldige, sa han om nederlaget.

Cissé-dobbel

José Mourinho var kritisk til alt og alle etter nederlaget i Newcastle. Foto: Andrew Yates (Reuters)José Mourinho var kritisk til alt og alle etter nederlaget i Newcastle. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Newcastle-seieren kom etter en kamp hvor det aller meste skjedde etter pause.

Først sendte Cissé vertene i ledelsen etter 57 minutter. Chelsea-midtstopper Gary Cahill klarte ikke å klarere et lavt innlegg fra venstre. Ballen landet dermed i beina til Cissé, som fra kort hold fikk en enkel jobb med å score.

Like før hadde John Obi Mikel misbrukt en stor mulighet for Chelsea, som kjapt gjorde tre bytter etter det første målet.

Da 78 minutter var spilt fikk Eden Hazard en stor mulighet til å utligne, men belgieren traff kun stolpen for Chelsea. Newcastle gikk rett i angrep, og ballen endte noe heldig hos Cissé, etter at Moussa Sissoko så ut til å ha rotet vekk en stor sjanse. På nær åpent mål trillet senegaleseren inn 2-0.

Utvisning og redusering

Men kampen var langt fra avgjort. Like etter ble Newcastle-forsvarer Steven Taylor utvist med to gule kort. På det påfølgende frisparket headet innbytter Didier Drogba inn reduseringen i kamp mot Newcastles keeperdebutant Jak Alnwick, som kom inn i pausen.

Med én mann mer på banen la Chelsea inn et voldsomt trykk i jakten på utligning. Det ga ikke resultater, og Newcastle kunne juble for å være første lag som slår José Mourinhos mannskap denne sesongen.

Fortsatt er Chelsea ligaleder. Men lørdagens tap ga forfølgerne, med Manchester City i spissen, en mulighet til å klatre nærmere.

For Newcastle var seieren fortsettelsen på en fin opptur. Laget fra Nord-England har nå vunnet fem av sine syv siste kamper, og er med det fint plassert på øvre halvdel.