Van Gaal har endelig satt fart på United

Bilder: TV 2

Etter en trå sesonginnledning, tok Manchester United sin fjerde strake seier da Stoke ble slått 2-1 på Old Trafford.

Nederlandske Louis van Gaal tok over et United-lag som lå med brukket ryggrad etter David Moyes katastrofale 2013/14-sesongen.

Den tidligere Bayern München-treneren skapte høye forventninger da han en gjorde en skikkelig sommerhandel ved å hente blant andre Angel Di Maria og Radamel Falcao til klubben.

– Det var ikke vår beste kamp. Vi var ikke aggressive nok i 1. omgang og vi holdt ikke formasjonene. Jeg var langt fra fornøyd med omgangen – og jeg sa ifra, sa van Gaal til BBC.

– I annen omgang ble det bedre. Vi skapte flere sjanser, men burde ha avgjort tidligere. Når Peter Crouch kommer innpå så vet du at det kommer lange baller, og det blir alltid vanskelig. Jeg er fornøyd at vi klarte å holde unna, sa nederlenderen.

– I morgen skal vi ha en julefest og det er viktig at vi kan nyte den, sa van Gaal.

Han kunne opplyse at kaptein Wayne Rooney skal til skanning torsdag, og at Angel Di Marias skade ikke var så alvorlig som fryktet og at flere spillere er på vei tilbake.

Fellaini i form

Mot Stoke tirsdag var det kun Marcos Rojo og Ander Herrera av nederlenderens sommersigneringer som var i startoppstillingen. Di Maria sliter med en skade, mens unggutten James Wilson ble foretrukket foran Falcao. Også kaptein Wayne Rooney var utilgjengelig.

I stjernenes fravær var det Moyes' kjøp som strålte på gressmatta i Manchester. Marouane Fellaini har lenge blitt karakterisert som en stor flopp, men har fått en ny vår under van Gaal.

Mot Stoke sikret han en viktig ledelse da han stanget United i ledelsen etter innlegg fra Herrera halvveis i omgangen.

Like før pause fikk derimot belgieren noe som lignet en akutt nakkekrampe i en duell mot Bojan. Spanjolen stjal ballen, mens Fellaini ble liggende i smerter. Smalling stoppet den lille teknikeren, men ballen havnet hos Steven N'Zonzi som smalt ballen i mål og utlignet til 1-1.

Mata og Rojo «kranglet» om scoring

Et kvarter ut i annen omgang kom en annen Moyes' signering, Juan Mata, i fokus sammen med en av van Gaals nyervervelser, Rojo.

Spanjolen slo et perfekt frispark som snek seg direkte i mål – trodde man. For blant jublende United-spillere kom Rojo snikende inn og pekte på seg selv. Argentineren krevde målet og ut fra TV-bildene er det særdeles vanskelig å avgjøre om midtstopperen snertet ballen.

På overtid var seieren nære ved å ryke, men David de Gea reddet United. Først hadde han en fantastisk redning på en stupheading fra tidligere United-spiller Mame Biram Diouf. Like etterpå fikk Marco Arnatouvic muligheten fra seks meter, men igjen var spanjolen på plass. Denne gang havnet returen til Diouf – fem meter fra mål, men senegaleseren traff Ashley Young på streken.

Mata eller Rojo, en av dem ble uansett matchvinner for United i deres fjerde strake seier – med stor hjelp fra Young og De Gea.