Meny

Remis for Carlsen med svarte brikker:

Carlsen: – Jeg hadde ikke full kontroll

Det ble remis for Magnus Carlsen i det femte partiet i sjakk-VM. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen reddet remis i sjakk-VM fredag. Tittelforsvareren gleder seg til å spille med hvite brikker i de to neste partiene.

– Jeg ser frem til to partier med hvit. Situasjonen er ikke så dårlig, og denne gangen var snakk om å forsvare seg, sa Magnus Carlsen.

Fredag forsvarte han seg hederlig med svarte brikker mot utfordrer Vishy Anand i det femte partiet fredag. Det endte med remis, og sammenlagt er stillingen 2,5-2,5. Det var samme stilling etter fem partier også i Chennai ved samme tid i fjor.

Magnus Carlsen sjokkerte en hel sjakkverden med et trekk man «aldri» gjør uten å tape, skriver DN.no.

Anand skremte Carlsen litt med å vinne det tredje partiet tirsdag. Fredag unngikk nordmannen å komme inn i samme situasjon med å velge en litt forsiktigere åpning.

Tidlig dronningbytte

44 år gamle Anand klarte likevel å sette Carlsen under et viss press underveis. Carlsen valgte å starte sluttspillet tidlig med et dronningbytte, og etter det 39. trekket var kampen over.

– Jeg hadde ikke full kontroll, innrømmet Carlsen.

– Det var blitt litt ubehagelig slik at jeg ikke hadde noe annet valg enn å gå til sluttspillet. Han hadde en del valg, men jeg vet ikke om han hadde fått noen fordeler, sa Carlsen til NRK.

– Det var et OK parti. Det var ingen fantastisk stilling jeg fikk, men solid nok til at jeg ikke skulle tape, sa 23-åringen.

Faren Henrik Carlsen har fulgt sønnen på nært hold i snart en uke i OL-byen. Han kunne se en litt mer fornøyd Magnus Carlsen etter fredagens remis.

– Jeg er ikke sikker om ham hadde kontroll. Det var en vanskelig stilling som han kom seg ut av. Et greit resultat med remis, sa pappa Henrik Carlsen.

– Jeg så at hvit sto bedre, men det ble ganske komplisert etter hvert. Etter dronningbyttet så hadde ingen av oss noe særlig å komme med, sa utfordrer Anand.

Vil stikke ifra

– Jeg har et håp om å skape noe i de neste partiene, og det er kanskje på tide å stikke ifra. Det skal bli deilig å ikke spille svart i to partier nå. Det blir ikke lett, men det blir ikke verdens undergang om jeg ikke skulle vinne., sa Carlsen om de kommende partiene lørdag og mandag.

– Jeg forventer alt i de kommende partiene, sa Anand.

– Jeg må spille godt med hvitt og sette press på ham, sa Carlsen.

Tittelforsvareren har fått flere av familiemedlemmer til Sotsji foran helgen, mens andre har reist hjem.

Fredag var moren Sigrun og søsteren Signe kommet til Russland for å følge sønnens og brorens kamp mot Anand i sjakk-VM.

– Det er jo trygt og godt å ha familien til stede, sa Carlsen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus