Meny

Ebosse drept av takstein

FATALT: En bit av en takstein kastet fra tribunen kostet fotballspissen Albert Ebosse livet, har etterforskningen fastslått. Foto: Louafi Larbi, Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bit av en takstein kastet fra tribunen kostet fotballspilleren Albert Ebosse livet, meldte Algeries idrettsminister søndag.

– Den aktuelle gjenstanden er en bit av en takstein med skarpe kanter, og det ligger mange slike rett utenfor stadion, sa Mohamed Tahmi til lokale medier.

Det pågikk byggearbeider rett ved stadion da tragedien inntraff 23. august. Det var mange steiner og andre gjenstander som kunne plukkes opp av tilskuere.

24-årige Ebosse fra Kamerun var forrige sesong toppscorer for Kabylie i Algeries toppserie. Etter 1-2-tapet mot USM Alger kastet skuffede og sinte tilskuere gjenstander mot Kabylie-spillerne da de var på vei mot garderoben. Ebosse ble truffet i hodet og døde.

Obduksjonen viste at han døde av alvorlige hodeskader forårsaket av en skarp gjenstand.

Som følge av hendelsen ble all fotball i landet midlertidig stoppet, og Kabylie får ikke spille flere hjemmekamper før etterforskningen er avsluttet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus