Meny

Sjokkseirer for Nishikori og Cilic

OVERRASKElSE: Her skjønner Kei Nishikori at han blir den første mannlige asiat som skal spille en finale i US Open. (FOTO: REUTERS/Mike Segar / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kei Nishikori skrev tennishistorie da han beseiret verdensener Novak Djokovic i semifinalen i US Open lørdag. I mandagens finale møter han en annen sensasjonsmann, Marin Cilic.

Nishikori fra Japan overgikk alle forventninger da han ble første asiatiske finalist i en Grand Slam-finale. Seierssifrene ble 6-4, 1-6, 7-6, 6-3. Samtidig stoppet han Djokovics rekke på fire strake US Open-finaler.

Noen timer senere sto kroatiske Cilic for en ny sensasjon da han feide 2.-seedede og 17 ganger Grand Slam-vinner Roger Federer ut av turneringen med 6-3, 6-4, 6-4.

For første gang på nesten ti år spilles det mandag en Grand Slam-finale for menn uten en av sportens tre store – Federer, Djokovic og Rafael Nadal. Forrige gang var Australian Open i 2005, da Marat Safin møtte Lleyton Hewitt.

– Jeg vet ikke hva som skjer, gispet Nishikori etter sjokkseieren i 40 varmegrader i New York.

– Jeg var litt nervøs fordi det var min første Grand Slam-semifinale, og forholdene var vanskelige, med heten og luftfuktigheten, men jeg antar at jeg elsker lange kamper.

24-åringen hadde to knallharde femsettskamper bak seg på veien mot semifinale, men han hadde to dagers hvile etter kvartfinalen over tredjeseedede Stanislas Wawrinka.

Ga ikke opp

Nishikori gikk sterkt ut og vant det første settet, men de fleste trodde Djokovic hadde satt skapet på plass med overlegen seier i neste sett. Japaneren ville ikke gi seg og tvang fram tiebreak i tredje sett.

Det ble jevnt og tett, men til sist sikret Nishikori settseieren med 7-4. I fjerde sett virket Djokovic trett og sliten, og Nishikori avgjorde med to servebrudd.

– Jeg greide å glemme at jeg ble utspilt i 2. sett, sa Nishikori, som også skrøt av sin trener, amerikaneren Michael Chang.

– Han har hjulpet meg veldig, sa han.

Fortjent

Djokovic gratulerte Nishikori med en fortjent seier.

– Jeg var ikke meg selv i dag. Det var vanskelig i heten, men han (Nishikori) har vært på banen flere timer enn meg. Han var bedre enn meg i dag, sa verdenseneren.

Den andre semifinalen ble forsinket av et regnvær som satte inn etter at Nishikori hadde avgjort sin kamp, men da den først kom i gang var Cilic ustoppelig. Den 198 centimeter høye kroaten mistet fjorårets US Open fordi han sonet en dopingutelukkelse. Mandag spiller han sin første Grand Slam-finale.

– Jeg drømte ikke om at jeg skulle kunne spille så godt. Dette var rett og slett den beste kampen i min karriere, sa Cilic.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus