Nibali tok knekken på rivalene

Vincenzo Nibali triller alene over målstreken i Chamrousse. (FOTO: EPA/NICOLAS BOUVY / NTB SCANPIX)
Vincenzo Nibali triller alene over målstreken i Chamrousse. (FOTO: EPA/NICOLAS BOUVY / NTB SCANPIX)

I stekende varme viste sammenlagtleder Vincenzo Nibali muskler og tok en suveren seier på fredagens fjelletappe i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er vanskelig å se hvem som skal stoppe Nibali fra å vinne årets Tour. På den 13.-etappen var italieneren helt ustoppelig da han kjørte fra rivalene i den bratte stigningen opp mot mål i Chamrousse.

Nibali vant etappen 10 sekunder foran Tinkoff-Saxo-rytteren Rafal Majka, mens Leopold König (NetApp) ble nummer tre.

Astana-kapteinen tok en klar seier til tross for at han måtte klare seg med kun to lagkamerater rundt seg inn mot den siste stigningen. Nibalis viktigste hjelper og «løytnant», Jakob Fuglsang, veltet i en utforkjøring og havnet et godt stykke bak hovedfeltet.

Dansken skled på asfalten i en sving. Han kom seg på sykkelen igjen, men så litt preget ut etter uhellet. Fuglsang pådro seg blant annet skrammer på venstreskulderen.

Mislykkede angrep

Ikke uventet prøvde Nibalis rivaler å rykke fra opp mot Chamrousse, men italieneren hadde ingen problemer med å svare på angrepsforsøkene til Thibaut Pinot (FDJ) og Alejandro Valverde (Movistar).

I stedet var det utfordrerduoen som havnet i trøbbel da Nibali satte på turboen. Til slutt tapte Valverde og Pinot ytterligere tid til sammenlagtlederen med henholdsvis 50 og 53 sekunder.

Porte slet

For Sky fortsatte motgangen i årets Tour de France da Richie Porte måtte slippe feltet 13 kilometer fra mål. Australieren lå på annenplass bak Nibali sammenlagt før fredagens fjelletappe.

Tidligere i rittet mistet Sky-laget tittelforsvarer og storfavoritt Chris Froome med brudd i begge hendene.

Tour de France fortsetter med en ny fjelletappe lørdag. Den går over 177 kilometer mellom Grenoble og Risoul.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus