Klose alene på scoringstoppen

TOPPER: Miroslav Klose dyttet Ronaldo ned fra tronen og har målrekorden i VM alene. Det skjedde da han scoret sitt 16. VM-mål for Tyskland i semifinalen mot Brasil. (FOTO: REUTERS/Marcos Brindicci / NTB Scanpix

Midt oppe i Tysklands målfest gjorde Miroslav Klose dagen enda tyngre for Brasil ved å slette Ronaldos scoringsrekord i VM.

Det gjorde han attpåtil på stadion der Ronaldo innledet sin karriere for det lokale laget Cruzeiro. Klose scoret sitt 16. VM-mål da han gjorde 2-0 i det 23. minutt av VM-semifinalen på Estádio Mineirão.

Etter tysk småspill i et katastrofalt brasiliansk forsvar fikk Klose to sjanser alene med Julio Cesar. Keeper reddet det første skuddet, men Klose satte returen sikkert i mål.

36-åringen gjorde en lite stilfull salto etter at han tangerte Ronaldos rekord med sin første berøring i Brasil-VM. Det var da han gjorde 2-2 mot Ghana i gruppespillet. Denne gang lot han saltoen være og gjorde en Solskjær-variant ved å skli knestående ut mot hjørneflagget og vente på å omfavnes av lagkameratene.

Han fikk ikke være midtpunkt lenge, for tilskuerne gned seg i øynene (mange av brasilianerne for å tørke tårer) etter hvert som Tyskland pøste inn mål, og det var stadig nye tyskere som mottok gratulasjoner. Til sist endte det 7-1.

Klose ble byttet ut på stillingen 5-0 i det 58. minutt og fikk klapp på skulderen fra landslagssjef Joachim Löw. Deretter omfavnet han alle spillerne på benken og hilste de tyske tilskuerne som sang hans navn.

Klose fikk sin VM-debut i 2002 under mesterskapet i Japan og Sør-Korea, da Tyskland sist var i finale. Den endte med 0-2-tap for Brasil. Tirsdagens revansj var brutal.