– Vi må utnytte flaksen

Angel Di Maria og Lionel Messi reddet Argentina fra tidlig hjemreise med sitt samarbeid mot Sveits. (FOTO: EPA/Diego Azubel /NTB Scanpix)
Angel Di Maria og Lionel Messi reddet Argentina fra tidlig hjemreise med sitt samarbeid mot Sveits. (FOTO: EPA/Diego Azubel /NTB Scanpix)

Lionel Messi medga at Argentina hadde flaks som tok seg videre i VM på bekostning av Sveits. – Vi må utnytte hellet, sa superstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han la opp til vinnermålet og ble for fjerde gang på like mange VM-kamper kåret til kampens spiller, men han innrømmet glatt at han neppe fortjente det tirsdag.

– Jeg vet ikke om jeg fortjente det denne gang, men det som betyr noe er at vi gikk videre. Det var ingen lett kamp, og slik har det vært i hele mesterskapet for oss, men det viktige er at vi vant, sa han.

Slik var kampen minutt for minutt

To minutter før slutt i annen ekstraomgang hadde han ballen foran et sveitsisk forsvar som var så opptatt av å presse ham at Angel Di Maria fikk gå helt fri ut på siden.

– Veldig mye gikk gjennom hodet mitt i det øyeblikket. Jeg følte at jeg burde ta sjansen på et skudd, men da så jeg Angel på siden og besluttet å gi sjansen videre til ham. Heldigvis kan vi feire nå, sa han.

Les også: Di Maria skjøt Argentina til kvartfinale

Ingen enkle motstandere

Messi scoret fire av sitt lags seks mål i gruppespillet og ble kåret til kampens spiller både mot Bosnia, Iran og Nigeria. Tirsdag fikk favoritten store problemer mot et sveitsisk lag som flere ganger var nær scoring.

– Det var en lidelse. Jeg var like nervøs som noen, for vi slet med å skape noe, og en liten feil kunne sendt oss ut. Minuttene tikket av gårde, og vi ønsket ikke straffesparkkonkurranse. Vi ville score i ekstraomgangene, sa han.

– Vi hadde hellet på vår side i dag, og vi må utnytte det på veien videre. Vi vet at alle kamper kommer til å være jevne, og at de avgjøres av detaljer. Dette er VM, og her er det ingen enkle motstandere.

Søndag venter en ny europeisk motstander i kvartfinalen. Da står Belgia på motsatt banehalvdel.

Se video: Hvilken av de 16 typene fotballsupporter er du?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus