Meny

– Schumacher vil måtte lære å gå, snakke og spise

Michael Schumacher ligger i kunstig koma etter at han pådro seg livstruende hodeskader i en skiulykke i desember. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk professor mener Michael Schumacher (45) ser ut til å ha vunnet kampen mot døden.

– Han må finne sin måte å takle sin nye situasjon og lære grunnleggende ferdigheter. Snakke, spise, gå vil kanskje ikke være så enkelt som det en gang var, sier professor Peter Hutchinson ved universitetet i Cambridge til det tyske magasinet Focus ifølge Daily Mirror.

Michael Schumacher har ligget i kunstig koma på sykehuset i Grenoble siden han pådro seg livstruende hodeskader i et alpinuhell i Meribel 29. desember.

Han ble senere operert to ganger for å lette trykket i hjernen.

Les også: Schumacher trues med søksmål

– Alt har forandret seg

BEDRING: Michael Schumachers manager Sabine Kehm. Foto: EpaBEDRING: Michael Schumachers manager Sabine Kehm. Foto: Epa

30. januar begynte legene å vekke Schumacher fra koma, og det var ventet at oppvåkningsprosessen ville vare lenge.

Ifølge Daily Mirror sier Hutchinson at når Schumacher våkner opp vil han ikke lenger være Michael Schumacher.

– Han ser ut til å ha vunnet kampen mot døden, men han har fortsatt sitt livs kamp foran seg. Han kommer tilbake inn i en verden der alt har forandret seg. Han vil komme tilbake til en virkelighet som han ikke kjenner, sier professoren.

Les også: Agent: Fremgang for Schumacher

– Vi er ved hans side

Mange eksperter nyhetsbyrået AP har snakket med har tidligere uttalt at skulle 45-åringen komme ut av koma, vil det være med tydelige tegn på en alvorlig hjerneskade.

– Om han skulle komme ut av koma, vil det være med betydelig ikke-funksjonalitet på grunn av den lange tiden han har vært i koma, sa nevrokirurg Anthony Strong ved King's College-sykehuset i London til nyhetsbyrået.

Den tidligere formel 1-stjernens manager Sabine Kehm uttalte i mars at Schumacher viste tegn til bedring.

– Vi er ved hans side under denne lange og vanskelige kampen, sammen med teamet ved sykehuset i Grenoble, og vi har fortsatt troen, fortalte Kehm.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus