Giggs: – Kunne ikke si nei

Ryan Giggs har tatt over ansvaret for Uniteds siste fire kamper etter at David Moyes fikk sparken tirsdag. Legenden sier det er hans livs stolteste øyeblikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen har spilt A-lagsfotball for United siden 1991 og har vunnet ligaen hele 13 ganger, men Giggs sier han aldri har vært så stolt som da han tok det midlertidige manageransvaret denne uken.

– Det har vært en hektisk uke siden jeg ble bedt om å overta ansvaret tirsdag morgen. Jeg kunne ikke si nei. Det er mitt livs stolteste øyeblikk. Jeg har støttet klubben hele livet og er både glad, stolt og litt nervøs, sa Giggs i et intervju med Uniteds TV-kanal fredag.

Se video fra Giggs sin første pressekonferanse i videoen øverst i artikkelen.

– Ikke United verdig

United har hatt en elendig sesong under Moyes og ligger på 7.-plass i Premier League. Søndagens tap for Everton var dråpen som fikk begeret til å renne over, og tirsdag ble Moyes fjernet.

– Dette har ikke vært en sesong som er United verdig, sier Giggs som likevel sier laget er 100 prosent klar for kampen mot Norwich lørdag.

– Jeg sa til spillerne at jeg stoler på dem og at jeg vet hva de kan. De har trent godt hele uken og har sett bra ut, sier han.

Det har vært rapporter i britisk presse at tidligere manager Alex Ferguson er misfornøyd med måten Moyes ble sparket på, men Giggs sier han var mer enn klar for å gi råd.

– Han var den første jeg snakket med. Han ga råd om hva jeg kunne forvente meg, og hvem er bedre å snakke med om det enn ham? sier Giggs.

Takket Moyes

Da Giggs møtte pressen for første gang som midlertidig manager tirsdag formiddag, gjorde han det ifølge BBC klart på forhånd at han ikke kom til å diskutere sparkingen av Moyes.

– Jeg vil takke David Moyes for at han ga meg sjansen som trener. Han ringte meg i fjor sommer og ba meg bli med i teamet, sa Giggs.

Engelsk presse har skrevet at forholdet mellom Giggs og Moyes var alt annet enn godt, og at veteranen skal ha vært svært uenig i måten Fergusons erstatter ville at United skulle spille.

– Mot Norwich er målet å få smilet tilbake hos fansen. Vi skal spille i høyt tempo og vise lidenskapen man skal ha som United-spiller. Jeg vil ha mål, fart og taklinger, sa han.

Spøkte med pressen

Giggs har scoret i samtlige sesonger siden 1991, men står uten mål denne sesongen. 40-åringen sa på pressekonferansen at han fortsatt er aktuell som spiller.

– At jeg skal score er langt nede på prioriteringslisten. Det ville vært fint hvis det skjedde, men det er ikke så farlig, sa Giggs.

Giggs framsto som positiv på pressekonferansen og spøkte om å dra fordel av å styre klubben de neste ukene.

– Jeg har allerede gitt meg selv en femårskontrakt, sa Giggs med latter i stemmen.

Personvernpolicy