Svindal brukbart fornøyd tross «treg» start

Aksel Lund Svindal sa det var vanskelig og humpete, men likevel var han stort sett fornøyd med det han presterte på utforgjennomkjøringen i Kitzbühel torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble utklasset av amerikanske Bode Miller på toppen, men Miller var i en klasse for seg og slo knockout på alle konkurrentene øverst i traseen. Han traff 100 prosent på linjen. Det klarte ikke Svindal.

– Det var ikke bra på toppen, men jeg kjørte veldig bra i den nederste halvdelen av traseen, så jeg må vel si at jeg er brukbart fornøyd med dette, sa Svindal til NTB.

Han kjørte inn til nest beste tid, men var 96 hundredeler bak Bode Miller i mål. På den annen side hadde Svindal 1,39 sekunds margin til østerrikeren Hannes Reichelt på tredjeplass.

Kjetil Jansrud klarte åttende beste tid og var 2,98 sekunder bak Miller, men han var ikke mer enn 63 hundredeler fra tredjeplassen, for Miller og Svindal var suverene.

Løperne kjørte fra normal start torsdag, men de ble sendt utenom hoppet over Hausbergkanten og skråkjøringen. Det gjorde at avslutningen ikke ble så slitsom og utfordrende som vanlig.

Sinnssyk løype

– Selv om avslutningen er gjort om litt, er dette en sinnssyk løype. Det var vanskelig å kjøre her, for det ristet og var urolig hele veien, sa Svindal, som kjørte mye raskere enn Bode Miller på slutten, men som ikke klarte å ta igjen det han tapte på toppen.

– Miller traff utrolig godt øverst. Han valgte en perfekt linje som bare han kan klare, men det er ikke noe han kan få til hele tiden. Jeg vil tro at slik kjøring kan han prestere en av 100 ganger i denne traseen, sa NRK-eksperten og tidligere landslagssjef Marius Arnesen til NTB etter at Svindal hadde kjørt.

– Den ekstra svingen som var lagt inn mot slutten av traseen vi kjørte i dag var ikke så vanskelig, men det var utrolig vanskelig og utfordrende på toppen. Uansett hvilken trasé vi kommer til å kjøre lørdag, er det helt klart at den som skal vinne må gi alt, fortalte Svindal.

– Hva mener du om at dere kanskje skal kjøre den tradisjonelle traseen lørdag med hoppet over Hausberg-kanten og skråkjøringen inn mot mål?

– Nei, det tenker jeg ikke noe om i det hele tatt. Dersom jeg får beskjed om at det blir løsningen, så kommer jeg til å forholde meg til det, sa Svindal.

Farlig

– Jeg er helt komfortabel med at de hadde gjort om løypa på slutten, for det ville vært direkte farlig å hoppe over Hausbergkanten slik forholdene var her i dag, sa Kjetil Jansrud til NTB.

Han sa at det ville vært lett å komme ut i altfor løs snø dersom løperne hadde blitt sendt over det vanlige Hausberg-hoppet, mens den ekstrasvingen som var lagt inn i torsdagens treningen gjorde at svingen forbi Hausberg og skråkjøringen var lett og fin, fortsatte Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde fikk ilddåpen sin i Hahnenkamm-traseen i torsdagens treningsomgang. Han kom seg vel gjennom og kjørte inn til 48.-plassen, 5,91 sekunder bak Bode Miller.

Det skal kjøres slalåm i Kitzbühel fredag, utfor lørdag og superkombinasjon med super-G og slalåm søndag.

Personvernpolicy