Meny

– Anand satser ikke på remis hele veien

Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand har spilt remis i fire partier på rad i sjakk-VM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand har spilt remis i samtlige partier i sjakk-VM til nå. Espen Agdestein tror ikke Anand går for en «remis-strategi».

Etter fire partier står det 2-2 i VM-kampen mellom sjakkessene. Carlsens manager er ikke redd for at Anand bare spiller på remis til langt ut i mesterskapet.

– Nei, det tør han ikke. Han vet at Magnus får hull på byllen før eller siden. Derfor vil nok Anand prøve å «avvæpne» Magnus med svart og prøve å vinne når han har hvitt, sier Agdestein til VG.

Les også: Carlsens kjappe vei mot verdenstoppen

Onsdag spilte Carlsen og Anand et nervepirrende fjerdeparti, som varte i nærmere seks timer. Carlsen var offensiv, men den indiske tittelforsvareren holdt imot og slo tilbake med en ny remis

Står det uavgjort (6-6) etter 12 partier, må spillerne ut i omspill.

Neste parti i VM spilles fredag. Der får Carlsen fordelen med hvite brikker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus