Virgin-gründerens syngende sauer

Richard Bransons syngende sauer klatret helt opp til fjerdeplass på de britiske hitlistene. De breket seg også fram på radioen i Norge for 30 år siden. Hør den igjen her. Fotoillustrasjon: Colourbox.com
Richard Bransons syngende sauer klatret helt opp til fjerdeplass på de britiske hitlistene. De breket seg også fram på radioen i Norge for 30 år siden. Hør den igjen her. Fotoillustrasjon: Colourbox.com

30 år har gått siden Virgin-gründer Richard Branson dro til sin tante for å ta opp lyder av sauer. Dette er låten han lagde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året var 1982, og ti år hadde gått siden den kjente entreprenøren Richard Branson startet plateselskapet Virgin Records.

En dag fikk Branson en telefon fra sin tante Clare.

Tanten var begeistret og fortalte om at en av sauene hennes hadde begynt å synge.

– Richard, du må sende noen lydteknikere hit for å gjøre lydopptak, for du vil neppe få sauen til å synge i studio, sa hun - og oppfordret Virgin-gründeren om å raske på ettersom det ikke fantes noen garanti for når den sangglade sauen ville slutte å synge.

Les også: Den opprinnelige Nokia-melodien

Samme ettermiddag dro en gruppe lydteknikere til Norfolk med et mobilt lydstudio for å gjøre opptak av tante Clares syngende sau.

Mens de først var i gang, gjorde de også opptak av flere andre dyr på gården. De lagde et eget kor av walisiske fjellsauer, ender og kaklende høns. Så satte de lydene sammen og lagde en ny versjon av barnesangen «Baa, Baa, Black Sheep» (Bæ bæ lille lam) av samplingene.

Det ble bræk-suksess for Virgin-gründer Branson.

De syngende sauene klatret helt opp til fjerdeplass på de britiske hitlistene. De breket seg også fram på radioen i Norge for 30 år siden.

Her har du dem igjen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden