EBU: Russland utestengt fra Eurovision

UTESTENGT: Den russiske artisten Julija Samojlova, ble nektet innreise til Eurovision i Ukraina. Nå får ingen fra Russland delta.
UTESTENGT: Den russiske artisten Julija Samojlova, ble nektet innreise til Eurovision i Ukraina. Nå får ingen fra Russland delta. Foto: Maria Antipina / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland får ikke delta i årets Eurovision. Årsaken er komplikasjonene som har oppstått etter en den russiske finalistens innreiseforbund til Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ga den russiske kringkasteren to alternativer. Det ene var å delta via satellitt og det andre var å finne en annen artist med gyldig innreisetillatelse. Ingen av delene var akseptabelt for kringkasteren Channel One og de har besluttet å ikke vise konkurransen. Det betyr dessverre at Russland ikke får mulighet til å delta i år, heter det i en pressemelding fra Den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

De skriver at de har gjort alt de kunne for å sikre samtlige land deltakelse.

Ukrainas sikkerhetstjeneste har gitt artisten Julija Samojlova innreiseforbud i tre år. Russlands kringkaster varslet selv at de trolig ville sette foten ned for russisk deltakelse hvis ikke artisten selv var til stede.

– Vi synes tilbudet om deltakelse via satellitt er snodig og nekter å gå med på det, fordi det er definitivt i strid med selve essensen av konkurransen, uttalte Channel One i slutten av mars.