Meny

NATO og Russland i samtaler

General Petr Pavel ( til venstre), som leder NATOs militærkomité har fredag hatt samtaler med Russland. Her i møte ved NATOs hovedkvarter. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den militære ledelsen i NATO og det russiske forsvaret hadde fredag sitt første telefonmøte siden Ukraina-krisen førte til isfront mellom partene.

General Petr Pavel, som leder NATOs militærkomité, har hatt samtaler med den russiske forsvarssjefen Valerij Gerasimov for å diskutere mulige militært samarbeid, opplyser det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse fredag.

"Dette er det første militære toppmøtet siden NATO bestemte seg for å fryse samarbeidet med Russland," heter det i uttalelsen.

De to diskuterte sikkerhet, og muligheten for å gjeninnføre militært samarbeid, ifølge departementet.

Moskva og Gerasimov benyttet anledningen til å klage over alliansens "stadig økende militæraktivitet nær den russiske grensen".

NATO styrker sitt nærvær hos allierte i Øst-Europa, som har fryktet Russland siden landet annekterte Krim-halvøya fra Ukraina i 2014.

Samtalene mellom NATO og Russland kommer samtidig som USA-administrasjonen med president Donald Trump i spissen, forsøker å forsikre NATO-landene om sin lojalitet selv om landet legger press på at andre nasjoner bør øke forsvarsbudsjettene sine.

Populært