Russland kaller NATO-bekymring for «absurd»

NATO-sjef Jens Stoltenberg (t.v.) får hard kritikk fra det russiske utenriksdepartementet etter å ha uttrykt uro for hva de russiske krigsskipene i Middelhavet skal brukes til. Her er den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov på besøk i Oslo i 2007, den gang Stoltenberg var statsminister og forholdet mellom Russland og Vesten var mer tillitsfullt. Foto: Lise Åserud / NTB SCANPIX
NATO-sjef Jens Stoltenberg (t.v.) får hard kritikk fra det russiske utenriksdepartementet etter å ha uttrykt uro for hva de russiske krigsskipene i Middelhavet skal brukes til. Her er den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov på besøk i Oslo i 2007, den gang Stoltenberg var statsminister og forholdet mellom Russland og Vesten var mer tillitsfullt. Foto: Lise Åserud / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Det er absurd at NATO frykter at de russiske krigsskipene i Middelhavet skal brukes i angrepene mot Aleppo, mener det russiske utenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– NATO har ingen grunn til å bekymre seg over gruppen av krigsskip, skriver departementet i en melding til det russiske nyhetsbyrået Ria, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det fastslår samtidig at Russlands flyvåpen ikke har gjennomført bombetokter mot Aleppo på ni dager.

Uttalelsen kom torsdag, dagen etter at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa at skipene vil kunne bli brukt på en måte som vil øke lidelsene til sivilbefolkningen i den syriske byen.

– Kampgruppen kan bli brukt til å øke Russlands evne til å delta i kamphandlinger over Syria, og til å utføre enda flere luftangrep mot Aleppo, sa Stoltenberg.

Norsk ekspert: – Et veldig farlig tidspunkt å ikke lytte til Russland på

Den russiske embetsmannen Andrej Kelin mener at Stoltenbergs uttalelser er skadelige for forholdet mellom NATO og Russland.

– Det er bekymringer som ikke er basert på noe reelt ettersom våre fly ikke har vært i nærheten av Aleppo på ni dager. Vår kampgruppe er i Middelhavet. Våre flåtestyrker har alltid hatt tilstedeværelse der, sier han og anklager Stoltenberg for å komme med «usanne beskyldninger».

Den russiske flåtestyrken, som passerte Gibraltar onsdag etter å ha seilt langt norskekysten i forrige uke, er anført av hangarskipet Admiral Kuznetsov og den atomdrevne slagkrysseren Piotr Velikij (Peter den store). Hangarskipet har både kampfly og helikoptre ombord.

Les også: Stormaktene i Syria: – Frykt for en snøballeffekt

Rapport fra innsiden av Mosul: – IS er helt desperate nå