Ayrault: – Partene håper på valg i Øst-Ukraina

UTENRIKSMINISTERMØTE: Russlands utenriksminister Sergei Lavrov (f.v.), Ukrainias Pavlo Klimkin, Frankrikes Jean-Marc Ayrault og Tysklands Frank-Walter Steinmeier var torsdag samlet i Paris. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt (AFP Photo / NTB scanpix)
UTENRIKSMINISTERMØTE: Russlands utenriksminister Sergei Lavrov (f.v.), Ukrainias Pavlo Klimkin, Frankrikes Jean-Marc Ayrault og Tysklands Frank-Walter Steinmeier var torsdag samlet i Paris. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt (AFP Photo / NTB scanpix)

Ukraina og Russland er enige om å holde valg i Øst-Ukraina innen utgangen av juni, ifølge Frankrikes utenriksminister. Hans ukrainske motpart sier det ikke har vært noe gjennombrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin sier etter et møte i Paris at han ikke opplever at det har vært noe vesentlig gjennombrudd i samtalene som pågår i Paris om situasjonen øst i Ukraina. Han sier det fortsatt må være store fremskritt på felter som sikkerhet og våpenhvile før det er mulig å gå videre med en lov som legger til rette for valg i Donbass-regionen. Den siste tiden har det vært flere sammenstøt mellom ukrainske styrker og separatister i området.

Les også: Ukraina vedtok nytt statsbudsjett

Frankrikes Jean-Marc Ayrault virket noe mer optimistisk etter torsdagens utenriksministermøtet der Russland, Ukraina, Frankrike og Tyskland deltok. Han sier partene er enige om at det bør holdes valg i løpet av første halvår i år, men også Ayrault påpekte behovet for et juridisk rammeverk.

– Vi understreker at det er viktig å få på plass en valglov for å kunne holde lokalvalg, sier Ayrault etter møtet.

De fire ministrene tok til orde for å «løslate og utveksle alle fanger og folk som holdes ulovlig i varetekt» mellom nå og slutten av april.

– Jeg er ikke fornøyd med måten Kiev og Moskva har opptrådt på i disse forhandlingene, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier etter møtet.

Les også: Partene i Ukraina-konflikten innledet våpenhvile

Personvernpolicy