Putin skroter frihandelsavtale med Ukraina

Russlands president Vladimir Putin opphever frihandelsavtalen med nabolandet Ukraina samtidig som EU forlenger sanksjonene mot Russland som følge av Ukraina-krisen.
Russlands president Vladimir Putin opphever frihandelsavtalen med nabolandet Ukraina samtidig som EU forlenger sanksjonene mot Russland som følge av Ukraina-krisen. Foto: Sputnik / Reuters

President Vladimir Putin har gitt ordre om at frihandelsavtalen mellom Russland og Ukraina skal oppheves fra 1. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen begrunnes med ekstraordinære omstendigheter som påvirker Russlands interesser og økonomiske sikkerhet.

– Opphevelsen av avtalen betyr slutten på Ukrainas fortrinnsrett innen toll og avgifter, investeringer og tjenesteytelser, sier en talsmann for det russiske finansdepartementet ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Avtalen ble signert i oktober 2011 og var del av en større overenskomst som skulle danne grunnlag for Putins visjon om en euroasiatisk union mellom Russland og tidligere Sovjet-republikker.

Handelen mellom Russland og Ukraina er betydelig redusert siden maktskiftet i Ukraina for snart to år siden og den påfølgende væpnede konflikten i Øst-Ukraina.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus