Ungdommer i bussulykke i Sverige – mange skadd

Ambulanser og redningsarbeidere på ulykkesstedet i Härjedalen i Sverige. Foto: Nisse Schmidt /TT / NTB scanpix
Ambulanser og redningsarbeidere på ulykkesstedet i Härjedalen i Sverige. Foto: Nisse Schmidt /TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 25 er skadd etter at en buss med over 50 skoleungdommer veltet i Härjedalen i Sverige. For flere av dem er tilstanden svært alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi behandler skadde ungdommer på veien og i grøfta. Det er kaotisk på stedet, sier Peter Nystedt fra redningstjenesten til Aftonbladet.

Flere er svært alvorlig skadd, mens andre har lettere skader. 52 ungdommer var om bord på bussen da ulykken skjedde, ifølge Nystedt. I tillegg var føreren og seks andre voksne om bord.

Mellom 25 og 30 personer skal være skadd, og minst 25 er brakt til sykehus. Politiet opplyser at flere skadde er fraktet til sykehus i Östersund, Falun og Mora.

– Det er kaotisk situasjon med gråtende ungdommer, sier en person på ulykkesstedet, ifølge Expressen.

– Lå og sov

Ulykken skjedde mellom Sveg og Fågelsjö litt etter klokka 7 søndag morgen. Et senter for pårørende er opprettet i Sveg.

Bussen ligger på siden i en grøft ved en avkjøring på E45. Det var kuldegrader og glatte veier i området på morgenen, men det er uklart hva som forårsaket ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det viktigste nå er å sørge for at redningsarbeidet fungerer og ta hånd om personene på stedet, sier pressetalsperson Marie Andersson i politiet.

Ungdommene på bussen går i en åttendeklasse på en skole i Sør-Sverige, skriver Östersundsposten. De var på vei til Klövsjö i Jämtland.

Passasjerene sov da bussen plutselig rullet rundt, forteller en person som var om bord da ulykken skjedde.

Krisehåndtering

Politiet har tilkalt alle tilgjengelige ressurser fra flere regioner. E45 er stengt i begge retninger.

Ved 8-tiden opplyste politiet at folk fikk behandling på ulykkesstedet.

– Vi forbereder oss på krisehåndtering ved sykehuset i Östersund, sier kommunikasjonssjef Gun Råberg Kjellerstrand ved Region Jämtland Härjedalen til Aftonbladet.

En rekke ambulanser og minst to helikoptre ble sendt til ulykkesstedet da redningstjenesten fikk melding om ulykken. Også norske myndigheter har tilbudt seg å bistå med et helikopter.

– Det er mange skadde ungdommer som blir tatt hånd om. Noen er bevisstløse. Det er en vanskelig situasjon for alt personell på stedet, sier Nystedt fra den svenske redningstjenesten.