Politiet vil ha raskt avhør av siktet etter knivstikking

Politiet bevæpnet seg etter en ulykke der en bil krasjet i en fjellvegg i Narvik tirsdag ettermiddag. To personer ble funnet hardt skadd med stikkskader, og en av dem ble bekreftet død av helsepersonell.
Politiet bevæpnet seg etter en ulykke der en bil krasjet i en fjellvegg i Narvik tirsdag ettermiddag. To personer ble funnet hardt skadd med stikkskader, og en av dem ble bekreftet død av helsepersonell. Foto: Fritz Hansen / Fremover / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er siktet for å ha knivstukket to jevnaldrende menn i Narvik tirsdag ettermiddag. En av dem døde av skadene, mens den andre ligger hardt skadd på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de tre involverte i den spesielle kriminalsaken er menn i 20-årene som kommer fra Narvik-området, opplyser politiinspektør Steffen Ravnåsen i Nordland politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Saken startet med en melding om at en bil hadde krasjet inn i en fjellvegg like etter klokken 17.30 tirsdag ettermiddag. Først like før klokken 21 ble han pågrepet.

– Den pågrepne er siktet for kroppsskade med døden til følge og for kroppsskade mot mannen som har overlevd, sier Ravnåsen.

Avhør

Mannen hadde i 22-tiden ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer, men politiet hadde håp om å kunne sette i gang avhør av ham så fort som mulig.

– Vi skal påbegynne avhør av ham så snart som mulig, men vi må se om han er i en tilstand som gjør at han kan la seg avhøre, sier politiinspektøren.

Politiet ble oppmerksom på saken da de fikk melding om ulykken på E6 ved Skjombrua klokken 17.38. Da nødetatene kom fram til ulykkesstedet like etter, fant de to hardt skadde personer i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fant de to mennene knivstukket inne i bilen og klarte dessverre ikke å redde den ene av dem. Alt fokus innledningsvis ble satt inn på å gi hjelp til de som var skadd. Deretter satte vi innsatsen inn på å søke etter gjerningsmannen, sier Ravnåsen.

Politiet vil foreløpig ikke si mer om selve hendelsesforløpet – om knivstikkingen skjedde i bilen eller etter ulykken. Motivet er heller ikke klart.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjal bil

Politifolkene på ulykkesstedet fikk flere opplysninger om den antatte gjerningsmannen og hva slags bil han hadde stukket av i. Det viste seg at mannen hadde tatt bilen til en tilfeldig forbipasserende og forsvunnet før nødetatene kom fram.

Store politistyrker lette etter gjerningsmannen flere steder i og rundt Narvik hvor man antok at han kunne befinne seg. Søket pågikk i rundt tre timer.

– Vi søkte etter ham fram til han meldte seg på politistasjonen i Narvik like før klokken 21. Han hadde trolig fått nyss om at vi lette etter ham, sier Ravnåsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ettersom to personer var knivstukket, valgte politiet å bevæpne seg. De var tydelige på at gjerningsmannen kunne anses som farlig, og ba derfor folk om ikke å ta kontakt med ham.

– Vi hadde ingen opplysninger ellers som skulle tilsi at han var farlig, men ettersom to personer var knivstukket, valgte vi å gå ut og be folk være varsomme, sier Ravnåsen.

Alvorlig

Mannen som overlevde knivstikkingen, ble fløyet til sykehus med ambulansehelikopter. Pressevakt Per Kristian Johansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyste tirsdag kveld at tilstanden var ustabil og uavklart.

– Det siste vi har hørt, er at han er alvorlig skadd, men lever, sier Ravnåsen.

Han ikke si om siktede har innrømmet knivstikkingen. Politiet vil heller ikke si noe om de tre unge mennene er kjenninger av dem fra tidligere.

Foreløpig har ikke politiet lagt opp til noen pressekonferanse onsdag. Det er heller ikke klart når den siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling.