Meny

Flere myke trafikanter omkommer i trafikken

Flere myke trafikanter har omkommet i trafikken hittil i år enn på samme tid i år, viser tall fra Trygg Trafikk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i år har 17 myke trafikanter omkommet i trafikken, mot tolv på samme tid i fjor. Trygg Trafikk er urolige over utviklingen og ber folk om å være forsiktige.

– Vi er spesielt bekymret når det gjelder myke trafikanter. Stressede bilister, flere voksne syklister og mange nye skolebarn på veiene skaper krevende situasjoner. Vi ber derfor folk om å være ekstra varsomme bak rattet og sykkelstyret, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Av de 17 myke trafikantene som har omkommet i trafikken hittil i år, er ni syklister (mot fem i samme periode i fjor). Selv om det er et nasjonalt mål at flere skal sykle og gå mens bilbruken skal reduseres, viser tallene fra Trygg Trafikk at antall syklister som omkommer eller blir hardt skadd i trafikken ikke reduseres.

– Dette er alvorlig og en tendens vi er redd vil utarte når flere går eller sykler til og fra jobb og skole. Trafikkbildet blir stadig mer komplisert, og det er krevende for oss alle, understreker Johansen.

Tall fra Statenes vegvesen som ble offentliggjort onsdag, viser at det hittil i år har omkommet 95 personer i trafikkulykker.

Populært