Meny

Overlast var årsak til kranvelt i Bergen

Fem personer ble skadd da en kran veltet på en byggeplass i Bergen. Nå er årsaken til ulykken funnet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overlast er en av årsakene til at en 40 meter høy kran veltet på en byggeplass på Fantoft i Bergen, viser rapporter etter ulykken i februar. Fem personer ble skadd i hendelsen.

Arbeidstilsynet har kommet med tilsynsrapport og DNV GL (Det Norske Veritas Germanischer Lloyd), som ble engasjert av politiet, har lagt fram sin rapport, skriver Bergens Tidende.

Les også:  Mann alvorlig skadd i ulykke i Nes

Flere forhold førte til hendelsen, men hovedårsaken var at lasten ble ført for langt ut på løftearmen sammenlignet med vekten.

Politiet understreker at saken ikke er ferdig etterforsket, og at det derfor ikke er tatt stilling til ansvar eller eventuell straffskyld.

Fem personer fra fire firma ble skadd. Skadene på arbeiderne skal ha vært en kombinasjon av sjokk- og kuttskader. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus