Meny

Nå er trafikken i Norge tryggest i Europa

I Norge er det 23 drepte per million innbyggere, mot 51,1 i gjennomsnitt i EU, viser statistikk over fjoråret. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er det sikreste landet i Europa å kjøre bil, med under halvparten drepte per million innbyggere sammenlignet med gjennomsnittet for EU, viser ny statistikk.

Plasseringen på tryggest-toppen kommer etter fjorårets sterke nedgang i trafikkdrepte, skriver VG. På den andre enden av skalaen er Bulgaria og Romania, som begge har 95 drepte per million innbyggere.

De siste fem årene har Norge halvert antallet dødsulykker, fra 208 til 118, som er en reduksjon fra 42 til 23 omkomne per million innbyggere. Samtidig har Sverige hatt en reduksjon fra 28 til 27.

Selv om dødstallene går ned i EU og endte på 23.000 i 2015 – en nedgang på 5.500 fra 2010 – er det langt fra nok for EU-kommisjonen. Den har beregnet kostnadene for alle trafikkulykkene i fjor til 100 milliarder euro, skriver avisen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus