22 måneders fengsel etter dødsulykke i Elverum

Det ble lagt ned blomster ved riksvei 25 utenfor Elverum etter at tre ungdommer mistet livet da bilen de satt i krasjet med en elg og deretter traff et tre natt til 3. juli i fjor. En 19-åring er dømt til 22 måneder i fengsel for uaktsomt drap.
Det ble lagt ned blomster ved riksvei 25 utenfor Elverum etter at tre ungdommer mistet livet da bilen de satt i krasjet med en elg og deretter traff et tre natt til 3. juli i fjor. En 19-åring er dømt til 22 måneder i fengsel for uaktsomt drap. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen (19) som var sjåfør da tre ungdommer omkom i en trafikkulykke i Elverum i fjor sommer, er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ett år og ti måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Straffen er litt mildere enn aktors påstand på to års fengsel, melder Hamar Arbeiderblad.

19-åringen fra Hamar er også dømt til å betale seks foreldre til sammen 750.000 kroner i erstatning etter at de tre ungdommene mistet livet i ulykken som skjedde på riksvei 25 ved Hernes natt til 3. juli i fjor.

En gutt på 19 år og to jenter på henholdsvis 16 og 19 år mistet livet i ulykken.

Ifølge tiltalen skal 19-åringen ha kjørt i minst 144 kilometer i timen da bilen kjørte på en elg. Deretter kjørte bilen av veien og inn i et tre. 19-åringen var den eneste som overlevde ulykken.

Bakgrunn: Lokalbefolkningen i sorg etter dødsulykken i Elverum

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen konkluderte før rettssaken at bilen kjørte i minst 160 kilometer i timen. Ingeniørfirmaet Rekon har kommet fram til at farten var 144 kilometer i timen, mens Arvid Akre, leder for Trafikkteknisk senter ved NTNU hadde på oppdrag fra 19-åringens forsvarer kommet fram til at farten kan ha vært mellom 110 og 125 kilometer i timen, ifølge Østlendingen.

19-åringen erkjente at han hadde kjørt for fort, men han nekter for å ha kjørt så fort som 144 kilometer i timen, ifølge Hamar Arbeiderblad.