Brøytebil kjørte i vannet på Helgeland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstreme kjøreforhold førte til flere trafikale uhell på Helgeland i Nordland i løpet av mandagen. Blant dem som måtte gi tapt mot glattisen var en brøytebil som gikk rett i vannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ekstremføre her. Kjempeglatt, med underkjølt regn og blank is, sier operasjonsleder Ann Line Finanger hos politiet på Helgeland til NTB.

Like før klokken 23 mandag kveld fikk hun melding om en brøytebil som hadde kjørt av veien og ut i innsjøen Ømmervatnet nord for Mosjøen. Da var politiet allerede på stedet i forbindelse med at et vogntog hadde kjørt av veien, og betjentene fikk raskt berget føreren av brøytebilen.

– Det var hell i uhell at vi var i nærheten. Brøytebilen har sklidd ut og gått rett i vannet. Sjåføren var skremt og sjokkert og ble med i ambulansen for sjekk, men han var ikke fysisk skadd, sier operasjonslederen.

For øvrig kan hun melde at også føreren av vogntoget, som kjørte av veien samme sted, har det bra etter hendelsen.

Finanger forteller at E6 fra Mosjøen til Ømmervatnet, og derfra til Korgen, ble stengt mandag kveld, og at det var omkjøring på fylkesvei 78 via Drevvatn. Ved 2-tiden natt til tirsdag valgte politiet og Vegtrafikksentralen å gjenåpne E6, men varslet samtidig om svært glatt føre på strekningen.