Mann stakk fra politiet – kjørte i havet og omkom

En mann omkom da han kjørte i havet etter at politiet forsøkte å stanse ham for kontroll. Spesialenheten for politisaker er varslet.

En mann i slutten av 40-årene omkom da han kjørte i havet etter at politiet forsøkte å stanse ham for kontroll. Spesialenheten for politisaker er varslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet forsøkte forut for ulykken å stanse bilen for kontroll. Spesialenheten er nå koblet inn i saken, sier operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet var det var glatt og isete på veiene i området da ulykken skjedde.

Politiet hadde fått en melding som gjorde at de ønsket å sjekke kjøretøyet fredag ettermiddag, men ønsker ikke å kommentere hva meldingen gikk ut på.

Orientert

Mannen som omkom befant seg på Vestvågøy da operasjonssentralen sendte ut en politipatrulje fra Svolvær, ifølge Lofotposten. Politiet opplyser at mannen var i slutten av 40-årene og hadde tilknytning til Lofoten.

– Vi er kjent med at det har skjedd en utforkjøring med bil i sjøen i Lofoten, sier leder av Spesialenheten for politisaker for Midt-Norge og Nord-Norge, Halvor Hjelm-Hansen til avisa Nordlys.

– Jeg skal ikke gå inn og bekrefte hendelsesforløpet. Det er tidlig i vår oppfølging. Men vi er orientert, og gjør fortløpende vurderinger av hva vi skal gjøre, sier han.

Forsøkte livredning

Den omkomne mannen skal ikke ha vært bosatt i Lofoten, og han var alene i bilen, skriver Lofotposten.

– Det ble igangsatt gjenopplivingsforsøk da han ble hentet opp fra havet, men livet sto ikke til å redde. Han ble bekreftet omkommet av lege på stedet, sier Fagerhaug til avisa.

Både et redningshelikopter og redningsskøyta deltok i redningsaksjonen, skriver avisa.

Ulykken skjedde på fylkesvei 815 i nærheten av Sundklakkbrua i 17-tiden fredag, opplyser politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus