Russiske styrker hevder å ha drept 850 opprørere i Idlib

Et foto lagt ut av al-Qaida-tilknyttede Ibaa News Agency viser røyk som stiger opp etter det som skal være syriske regimeangrep i byen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen. Bildet er ikke datert, men ble lagt ut tirsdag.
Et foto lagt ut av al-Qaida-tilknyttede Ibaa News Agency viser røyk som stiger opp etter det som skal være syriske regimeangrep i byen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen. Bildet er ikke datert, men ble lagt ut tirsdag. Foto: Uncredited / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske kampfly har drept minst 850 opprørere i Idlib i Syria de siste 24 timene, hevder russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det russiske forsvarsdepartementet har uttalt seg om angrepene til nyhetsbyrået Interfax, som i sin tur gjengis av Reuters.

Sent tirsdag kveld ble det meldt at flere sykehus i den opprørerkontrollerte Idlib-provinsen var ødelagt i luftangrep fra regimevennlige styrker. Angrepene skal ha vært svar på en al-Qaida-offensiv i området, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, som holder til i Storbritannia og følger krigen gjennom et nettverk av kilder inne i Syria.

Les også: SOHR: USA-støttede styrker har tatt tilbake 90 prosent av Raqqa fra IS

To sykehus og to sentre som blir brukt av den syriske redningsgruppen De hvite hjelmene, skal ha blitt så ødelagt at de er satt ut av spill.

Angrepene kommer kort tid etter at Russland, Tyrkia og Iran offentliggjorde at det skal opprettes en sikker sone for sivile i Idlib-provinsen og deler av naboprovinsene Latakia, Hama og Aleppo.

Mesteparten av Idlib er kontrollert av ytterliggående syriske opprørsgrupper, spesielt langs grensen til Tyrkia.

Les også: Russland nekter for å ha bombet USA-støttede styrker i Syria