Meny

USA sier de ønsker politisk løsning i Syria

USAs president Donald Trumps rådgiver for innenlands sikkerhet, Tom Bossert, sier det er nødvendig med et politisk, ikke militært, resultat i Syria. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA sier de ønsker en politisk løsning i Syria, men vil ikke insistere på at president Bashar al-Assad blir umiddelbart avsatt.

– Jeg tror ikke det er viktig for oss å si at Assad må gå først, sier president Donald Trumps sikkerhetsrådgiver Tom Bossert.

Han legger imidlertid til at USA ønsker å se at Assad går av til slutt.

– Det er et resultatet vi ønsker, sier Bossert som deltar i sikkerhetsforumet i Aspen, den årlige samlingen blant tjenestemenn for amerikansk etterretning og nasjonal sikkerhet.

Les også:  Macron: Å fjerne Assad fra makten er ikke lenger prioritert

Bossert sier det er nødvendig med et politisk resultat i Syria, ikke en påtvungen militær situasjon uten politisk strategi bare for å fylle et tomrom. Men at Assad beholder makten, er ikke det beste håpet for fred i Syria, påpeker han.

Rådgiverens uttalelse kommer like etter nyheten om at Trump stanser CIAs program for å væpne og trene syriske opprørere.

Les også:   Assad: Krigen i Syria er over det verste

Utfasingen av programmet viser at Trump er interessert i å finne måter å samarbeide med Russland på, ifølge amerikanske tjenestemenn. Stansen ses også på som at amerikanske myndigheter innser at de har begrenset innflytelse i Syria og i tillegg ikke lenger er like opptatt av å fjerne Assad fra makten.

Populært