Partene i Syria diskuterer «sikre soner"

Ødelagte biler etter et selvmordsangrep sørøst i den syriske hovedstaden Damaskus i helgen. Foto: SANA / AP / NTB scanpix
Ødelagte biler etter et selvmordsangrep sørøst i den syriske hovedstaden Damaskus i helgen. Foto: SANA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere av de viktigste partene i Syria-krigen diskuterer såkalte sikre soner på et nytt møte med fredssamtaler i Kasakhstan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland, Iran og Tyrkia har tatt initiativ til samtalene, som har foregått i flere runder i Kasakhstans hovedstad Astana.

Mens Russland og Iran støtter Syrias regjering, støtter Tyrkia flere av opprørsgruppene i landet.

De sikre sonene sto høyt på dagsordenen da en ny runde med samtaler begynte tirsdag. Sonene ble opprinnelig vedtatt opprettet i mai, noe som ble omtalt som et potensielt gjennombrudd for å få slutt på konflikten.

Kampene i de aktuelle områdene avtok, men har senere forverret seg igjen i deler av områdene. Og det er fortsatt ikke enighet om grensene til de sikre sonene eller hvem som skal ha ansvaret for å håndheve sikkerheten innenfor grensene.

Denne ukens samtaler i Astana skal etter planen avsluttes onsdag. Representanter for Syrias regjering og flere av opprørsgruppene er til stede, i tillegg til FNs Syria-utsending Staffan de Mistura.

Mandag erklærte den syriske hæren en flere dager lang ensidig våpenhvile i sørlige deler av landet.

Les også: Syriske opprørsstyrker bryter gjennom IS-høyborg

Personvernpolicy