Israel angrep militærmål i Syria etter nye bomskudd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel angrep stillinger tilhørende det syriske militæret onsdag, etter at nye bombekastergranater landet på de okkuperte Golanhøydene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er tredje gang på en uke at denne utvekslingen har funnet sted. En militærtalskvinne uttaler at bombekastergranater traff åpen mark på den israelskkontrollerte delen av Golanhøydene.

Statsminister Benjamin Netanyahu befant seg lenger sør i området da utvekslingen fant sted.

– Under min tale landet prosjektiler fra den syriske siden i vårt territorium. De israelske forsvarsstyrkene har allerede besvart dem, sier han i en uttalelse onsdag.

– Jeg har sagt at vi ikke vil tolerere bomskudd, og at vi vil svare på alle slike hendelser. Hvem enn som angriper oss, angriper vi tilbake. Dette er vår linje, og den vil vi fortsette med, sier han.

Søndag angrep Israel «to artilleristillinger og en lastebil med ammunisjon som tilhørte det syriske regimet».

Dagen før gjennomførte landet luftangrep mot to pansrede kjøretøy tilhørende det syriske regimet, etter at ti prosjektiler fra den pågående konflikten i Syria traff israelsk sone.

Israel annekterte 1.200 kilometer av Golanhøydene fra Syria etter den såkalte seksdagerskrigen i 1967. De to landene er teknisk sett fortsatt i krig med hverandre.