Intense kamper i Raqqa mens IS forsøker å holde skansen

En istykkerbombet moské i Raqqa på et stillbilde fra et udatert videoopptak som IS' propagandatalerør Amaq publiserte lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
En istykkerbombet moské i Raqqa på et stillbilde fra et udatert videoopptak som IS' propagandatalerør Amaq publiserte lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

IS-krigere kjemper hardt for å beholde kontroll over Raqqa mens USA-støttet milits stadig nærmer seg bymurene rundt gamlebyen i Raqqa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprørsalliansen Syriske demokratiske styrker (SDF), som består av kurdiske og arabiske styrker og som støttes av USA, gikk inn i Raqqa for en uke siden, etter å ha brukt flere måneder på å omringe IS-bastionen. Siden har kampene økt i intensitet. Jihan Sheikh Ahmed, en talskvinne for SDFs Raqqa-offensiv, sier ekstremistgruppen yter stor motstand.

– Det er intense kavmper. IS har omfattende bruk av miner og snikskyttere og noen ganger bilbomber, sier hun.

Rett ved gamlebyen

SDF har klart å skaffe seg kontroll over en bydel vest i Raqqa og en annen bydel i øst. Nå står kampene om kontroll over Al-Senaa-bydelen, som er siste bydel før man er inne i den innmurede gamlebyen.

Kampene i Al-Senaa fortsatte hele tirsdag, opplyser hun.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder også om harde kamper mellom IS og SDF i Al-Senaa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bydelen er ennå ikke helt under kontroll som følge av gjentatte angrep fra IS, heter det i en uttalelse fra SOHR.

– Stor seier

– For SDF vil kontroll over Al-Senaa være militsens største seier til nå i kampen om Raqqa, fordi kontroll over denne bydelen vil føre SDF-styrkene inn i sentrum av gamlebyen, uttaler SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Han tror de hardeste kampene vil finne sted nettopp i sentrum av Raqqa, der SDF vil møte motstand fra et stort antall IS-krigere som har forskanset seg i gamlebyen. Det er også antatt at IS har gravd ut tunneler som del av sitt forsvarsnettverk under byen.