Bakkestyrker rykker fram i Raqqa

Stillbilde fra video som SDF ga ut i mars og som viser militssoldater løpe under kamp mot IS utenfor den østlige delen av Raqqa. Foto: AP / NTB scanpix
Stillbilde fra video som SDF ga ut i mars og som viser militssoldater løpe under kamp mot IS utenfor den østlige delen av Raqqa. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA-støttede opprørere vinner terreng i kampene mot IS i gatene i Raqqa og har tatt seg inn i en bydel i øst, ifølge den kurdisk-dominerte opprørsalliansen SDF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militsalliansen, som har støtte fra USA, tok seg tidlig onsdag inn i Al-Meshleb-bydelen øst i Raqqa, og sikret seg også kontroll over Harqal-festningen vest for byen, ifølge alliansen.

Nyheten kom dagen etter at SDF kunngjorde at Raqqa-offensiven nå er i gang, etter sju måneder med framrykking mot byen. Den USA-ledede koalisjonen har bistått med bombetokt fra lufta.

Aktuelt:

Slaget om IS-byen Raqqa er i gang

SOHR: 21 sivile drept i USA-ledet flyangrep mot Raqqa

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) fant det onsdag også sted harde kamper ved et militæranlegg om lag 2 kilometer nord for Raqqa.

En aktivist i gruppen «Raqqa blir i all stillhet slaktet», Abu Mohamed, sier til AFP at innbyggere i byen melder om bombing uten stans.

– Bombingen har pågått i to døgn og det har ikke vært pause i mer enn én time. Det er luftangrep, artilleriskyts og noen ganger raketter, sier han.

Innbyggerne opplever nå brudd på både på elektrisitets- og vannforsyning, og butikker er knapt åpne lengre, forteller han.

Raqqa ble inntatt av IS i 2014 og har fungert som ekstremistgruppens høyborg i Syria.

Personvernpolicy