USA: 18 drept i feilangrep i Syria

VRAKRESTER: En soldat fra Syrian Democratic Forces (SDF) inspiserer vrakrestene fra et fly ved Tabqa militærflyplass etter et angrep fra IS 9. april. Området er vest for Raqqa - samme sted som 18 soldater ble drept i et feilangrep.
VRAKRESTER: En soldat fra Syrian Democratic Forces (SDF) inspiserer vrakrestene fra et fly ved Tabqa militærflyplass etter et angrep fra IS 9. april. Området er vest for Raqqa - samme sted som 18 soldater ble drept i et feilangrep. Foto: Reuters

Det amerikanske forsvaret innrømmer at 18 soldater fra allierte styrker ble drept i et luftangrep i Syria tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet var ment mot krigere fra ekstremistgruppen IS, som befant seg ved byen Tabqa. I stedet traff angrepet 18 soldater fra allierte styrker. Årsaken til feilbombingen er at det ble oppgitt feil koordinater, heter det fra amerikanske myndigheter.

Angrepet fant sted tirsdag. Soldatene kom fra de syriske demokratiske styrker (SDF).

En rekke land er med i den USA-ledede koalisjonen mot IS. Det er ikke kjent hvem som utførte angrepet.

Tredje gang på en måned

Dette er tredje gang på en måned at de amerikansk-ledete luftstyrkene kan ha drept sivile eller allierte. Pentagon gransker to tidligere luftangrep som har drept eller såret sivile i en moské i Syria og i en bygning vest for Mosul i Irak, skriver The New York Times.

Tirsdagens angrep ble anmodet om av allierte styrker nær Tabqa, opplyser den amerikanske hæren i en uttalelse.

Styrkene anmodet om luftbistand, og skal ha identifisert angrepsmålet som terrororganiasjonen IS.

Ifølge VG skal de amerikanske kampflyene ha fått feil koordinater av kurdisk styrker.


ABC Nyheter kommer tilbake med mer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden