Russisk general frykter økologisk katastrofe i Syria

Generaloberst Sergej Rudskoj mener den USA-ledede koalisjonen mot IS har bombet kritisk infrastruktur, noe som vil vanskeliggjøre gjenoppbyggingen av landet. Sergej Bobylev / AP / NTB scanpix
Generaloberst Sergej Rudskoj mener den USA-ledede koalisjonen mot IS har bombet kritisk infrastruktur, noe som vil vanskeliggjøre gjenoppbyggingen av landet. Sergej Bobylev / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk general fremmer sterk kritikk mot den USA-ledede koalisjonen i Syria for å ha bombet den svært viktige Taqba-demningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Generaloberst Sergej Rudskoj beskylder den USA-ledede koalisjonen for å forsøke å ødelegge kritisk infrastruktur i Syria og for å komplisere gjenoppbyggingen av Syria så mye som mulig når krigen en gang er over.

Rudskoj hevder koalisjonens jagerfly har ødelagt fire broer over elven Eufrat, og at de også har truffet Taqba-dammen vest for ekstremistgruppen IS' de facto hovedstad Raqqa. Dersom demningen kollapser, vil det forårsake en økologisk katastrofe og føre til mange sivile dødsfall, ifølge generalobersten.

Koalisjonen sier at den tar de nødvendige forholdsregler og at demningen ikke er kritisk skadd.