Meny

USA utplasserer artilleribatteri i Syria

Også syriske regjeringssoldater nærmer seg Raqqa, men fra en annen retning enn den USA-støttede opprørsstyrken SDF. Foto: Alexander Kots / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har sendt et artilleribatteri til Syria for å nedkjempe IS i byen Raqqa. Utplasseringen er en markant opptrapping for amerikanske bakkestyrker i landet.

Det utsendte artilleribatteriet tilhører USAs marinekorps og består av kanoner av typen 155 mm Howitzer.

– Marinesoldatene er klare til å utføre sitt oppdrag for å støtte offensiven mot Raqqa, opplyser en amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Han bekrefter dermed opplysninger som er publisert av avisen Washington Post.

USA har til nå hatt et begrenset antall spesialsoldater på bakken i Syria. Jobben deres har først og fremst vært å trene og gi assistanse til opprørsalliansen Syriske demokratiske styrker (SDF), som for det meste består av kurdiske militssoldater. SDF har siden i høst gradvis rykket framover mot Raqqa med luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen.

Les også: – USA-støttede styrker har kuttet viktig forsyningslinje til Raqqa

4.000 IS-krigere i Raqqa

Ifølge Washington Post har artilleribatteriet vært i virksomhet "i noe tid", og det er ikke en del av president Donald Trumps krav om en ny plan for å få farten opp i krigen mot IS.

Artilleribatteriet vil gi ytterligere støtte til SDF-offensiven.

Forsvarsdepartementet Pentagon meldte tidligere i uka at det også har sendt flere soldater til Manbij nord i Syria for å hindre at rivaliserende grupper barker sammen i den tidligere IS-kontrollerte byen.

USA antar at det finnes opptil 4.000 IS-krigere i Raqqa, en by som har om lag 300.000 innbyggere.

Les også: USA: – Mosul og Raqqa trolig gjenerobret om et halvt år

USAs spesialsoldater bidrar i bakkeoffensiv i Syria

Populært